Eindelijk! Peter R. de Vries stopt! Maar ervan af?!

Geen categoriesep 08 2011, 18:59
Peter R. de Vries stopt volgend jaar na 17 jaar met zijn misdaadprogramma. Dat heeft hij woensdag in een verklaring op zijn website laten weten.
Mijn irritatie barometer voor deze bordkartonnen schertsfiguur slaat bijkans direct door naar ‘stormachtig’ (lees misselijkheid) zodra dat De Vries hoofd weer ‘es op TV zijn verbale bloedpoep begint te spuien. Nog veel liever zie ik een dagelijkse masturbatieshow van Mart en Prem op een sofa. Hopelijk breng ik niemand op een idee
Enfin, een gepast moment voor het opmaken van een tussenbalans van het beeldvervuilende mediaverschijnsel PRDV middels drie steekwoorden:
Hypocriet:
De Vries werd geregeld met topcrimineel Klaas Bruinsma in het Amstel Hotel gezien volgens Het Parool Er volgde een smaadproces tegen de krant, dat De Vries in 1993 ook in hoger beroep verloor.
De Vries raakte bevriend met Heineken-ontvoerder Cor van Hout "de meest bijzondere man die ik heb ontmoet" (Misdaad bracht ons samen, misdaad trok ons uit elkaar, Kots!), om via een boek over de Heineken ontvoering grof geld te verdienen. Iedere voetballer die kan lezen heeft het in elk geval gekocht. In november 2009 werd bekend dat Cor van Hout jarenlang royalty's ontving voor het boek. De Vries bevestigde een bericht daarover in De Telegraaf, maar zei er geen spijt van te hebben.
In 1997 presenteerde Steve Brown (momenteel vast in Libanon op verdenking van drugssmokkel) bij TV zender Veronica het programma Zware Jongens. Ook schreef hij een column voor het blad Panorama (vanaf 1995). Dit door De Vries misgunde succes werd plotseling beëindigd toen die in 1997 infiltreerde bij Brown en in het geheim filmbeelden maakte van hem, waarbij hij werd neergezet als een hoererende coke snuivende crimineel op de Wallen. De Vries beschuldigde Steve Brown in zijn programma ook van oneerlijk gedrag en noemde hem een 'politie-informant’. De pot verwijt de ketel
Dit betekende wel het einde van Brown's mediacarrière: Veronica beëindigde zijn programma en ook Panorama stopte de samenwerking met hem. Als De Vries vervolgens een paar tikken krijgt van Brown is het huilie-huilie. Deze amorele opportunist is bij wijze van spreken in staat om prostituees (excuus, fotomodellen) aan Kadaffi te leveren om later een programma over het ‘slachtoffer’ te maken en aan SBS6 te slijten.
Megalomaan
In een ruim twee en half uur durende reportage, gemaakt in Dallas, deed De Vries in 2006 een bespottelijke poging om één van de meest geruchtmakende moorden aller tijden op te lossen: die op John F. Kennedy in november 1963.
In 2003 werd bekend dat De Vries een landelijke politieke partij wilde oprichten om iets te doen aan de veiligheid in Nederland.[Met crime pulp op TV gaat dat inderdaad niet lukken, maar een serieuze reactie (Mat Herben daargelaten) bleef gelukkig uit. Helaas volgde in 2005 een nieuwe lachwekkende poging: De Vries, samen met Klaas Wilting en Jan Nagel heeft de PRDV (ja echt u leest het goed!) opgericht; wat officieel stond voor Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang. Op 31 oktober 2005 werd zijn partijprogramma gepubliceerd. Op 16 december 2005 maakte hij echter bekend dat hij niet zou deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2006, omdat uit een opinieonderzoek van TNS NIPO bleek dat niet meer dan 31 procent van de kiesgerechtigden het eens was met de stelling "Peter R. de Vries is een aanwinst voor de politiek". De Vries had 41% als minimum gesteld. Een ernstig geval van grootheidswaanzin.
(Publiciteits)geil
In 2010 deed lectuurschrijfstertje en ex model Susan Smit een bekentenis: zij had een intieme relatie gehad met Peter R. de Vries! Goh, zo zijn er nog wel een paar meer of minder bekende dames.
Maar bij dit soort publiekelijke bekentenissen moet ik wel even denken aan de echtgenote: Een open relatie tja, wederzijds maar het lijkt mij niet prettig om een paar keer per jaar te moeten lezen wie je man allemaal het bed in heeft gerommeld.
In 2009 richt De Vries’ dochter de liefdadigheidsstichting ‘Meet Kate’ op. Peter R. de Vries wordt ambassadeur van de stichting. Met behulp van Nederlandse donateurs probeert deze stichting een weeshuis te bouwen voor kinderen in Ghana.
Sindsdien gedraagt hij zich tevens, met een misselijkmakende morele superioriteit, als de zelfbenoemde woordvoerder van de schadelijke ontwikkelingshulp industrie. De publieke omroep geeft hem ruim baan om weldenkend Nederland te schofferen met zijn dominees vingertje als je het waagt het nut van geld geven maar durft te betwijfelen.
Dan nog het continue zwart maken en schofferen van Geert Wilders uiteraard en zijn kiezers, door hem weg proberen te zetten als gevaar voor de rechtstaat, xenofoob en haatzaaier. Dit met een infantiele argumentatie waar zelfs de toch niet al te wakker uit zijn ogen kijkende Tofik Dibi plaatsvervangende schaamte van zou krijgen. Met zulke medestanders
Maar misschien doet dat het erg goed bij moslimmaatjes van De Vries of zo? En is deze zelfhater in het geniep bekeerd en staat de R. nu voor Ramallah? (Arabisch voor: hoogte van God o.i.d.)
Buiten de linkse kerk zijn de enige twee mensen die in elk geval wel blij waren met De Vries’ bemoeizucht de twee ten onrechte veroordeelde mannen in de Puttense moordzaak. En terecht. Maar ook een stilstaande klok geeft 1 keer per dag de juiste tijd aan.
De Vries stopt dus eindelijk met zijn programma ‘misdaadverslaggever’. Voor wie het niet goed kent: In dat programma wordt anderhalve minuut relevante informatie over anderhalf uur uitgesmeerd (exclusief reclame).
Ik heb het een keer gezien, de aflevering met zijn criminele spiegelbeeld Joran van der Sloot als lijdend voorwerp Koop een enkeltje Lima Petertje, twee amorele publiciteitsgeile (media)psychopaten verdienen elkaars gezelschap!
Ik vrees met groote vreeze dat na de laatste aflevering de monotone, publieke zelfbevlekking van De Vries alleen maar groter wordt, zolang SBS zendtijd moet vullen en de publieke omroep de links-rode loper voor hem blijft uitleggen.
R. Verhoef
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten