Eindelijk! Turkse anti-terreureenheden gaan los, arresteren 500 knettergekke ISIS-sympathisanten

Eindelijk! Turkse anti-terreureenheden gaan los, arresteren 500 knettergekke ISIS-sympathisanten

Het heeft natuurlijk veel te lang geduurd voordat de Turkse autoriteiten eindelijk in actie zijn gekomen, maar dit is dan wel meteen een lesje in 'hoe rol je een terreurnetwerk op in je land.' Ook Duitsland en Nederland kunnen hier het één en ander van leren; bij ons zijn er immers ook honderden mensen die met de slachters van ISIS sympathiseren.

Turkse media melden vandaag dat er een enorme antiterreuractie gehouden is tegen sympathisanten van ISIS. Er worden overal in het land arrestaties verricht. De meeste arrestaties vonden plaats in Sanliurfa, nabij de grens met Syrië, maar ook in de rest van het land werden honderden ISIS-gekken opgepakt.

Al met al zouden maar liefst 500 wannabe terroristen zijn opgepakt (De Telegraaf heeft het over "circa 400," maar het Turkse Hurriyet zegt "bijna 500." Ik ga ervan uit dat die laatste dichter bij het juiste getal zit). 150 islamopsychopaten werden opgepakt in Sanliurfa, 60 in Ankara, en de rest in andere delen van het land. In de meeste gevallen gaat het om "buitenlanders," maar er zitten natuurlijk ook Turken bij.

In de afgelopen jaren is Turkije vaak bekritiseerd omdat het weinig tot niets tegen ISIS deed. Het laatste half jaar is dat, gelukkig, veranderd. In augustus opende het Turkse leger de aanval op ISIS en PKK-eenheden in Syrië, en de laatste tijd worden ISIS-terroristen in Turkije zelf ook veelvuldig opgepakt. Dat dit nu op zo'n grote schaal gebeurt komt doordat ISIS bewezen heeft dat het een serieuze bedreiging vormt voor Turkije. Kijk maar naar de vreselijke aanslag op Rein, de nachtclub in Istanbul, tijdens Oud en Nieuw, waarbij tientallen mensen om het leven kwamen.

En dat is niet alles. Het lijkt er namelijk op dat ISIS nu een aanslag wilde plegen bij Izmir, de derde (en meest seculiere) stad van het land met zo'n drie tot vier miljoen inwoners. De schoften van ISIS wilden daar dus een nieuw bloedbad aanrichten.

Gelukkig is dat voorkomen. Het enige 'slechte' nieuws is dat Turkije geen doodstraf meer kent en dat deze haatbaarden dus in het beste geval voor de rest van hun leven worden vastgezet. Wat mij betreft is dat een te lichte straf; dit soort terroristisch tuig verdient het niet om op deze aardbol rond te lopen, nee, ook niet in een cel van 3 bij 3 meter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties