Elma Drayer nuanceert

Geen categoriejan 29 2011, 10:00
In Trouw, over de Arabische revoluties/rellen:

Hoe het afloopt? Hier en daar hoor je nu dat de onrust in de regio doet denken aan wat er in 1989 in Oost-Europa gebeurde, toen volkomen onverwacht de Muur viel, waarna in een mum van tijd het ene na het andere communistische regime ten onder ging. Ik help het héél graag hopen.

(...)

Mij brengen de recente beelden vooral de zomer van 2009 in herinnering. Demonstranten vulden toen dagenlang de straten van Teheran, uit protest tegen de zittende president Mahmoud Ahmadinejad en de wijze waarop zijn herverkiezing verliep

(...)

Helaas. Hoe massaal en bemoedigend de protesten ook leken, ze bloedden dood. Ahmadinejad en zijn getulbande geestelijken zitten er anno 2011 nog steeds. Tientallen journalisten, bloggers en advocaten zijn opgepakt, gemarteld, tot draconische straffen veroordeeld.

Afgelopen maandag was er een nieuw dieptepunt te melden. Twee ’activisten’ die destijds de betogingen zouden hebben gefilmd, vonden de dood. Door ophanging, om precies te zijn.

Daar kan sinds vandaag ook de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami aan worden toegevoegd: eind 2009 gearresteerd nadat ze een demonstratie tegen de regering had bijgewoond en nu wegens "drugshandel" opgehangen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten