Emile Roemer: oud-SP'er Sharon Gesthuizen wil met haar boek de SP kapotmaken

Geen categoriesep 05 2017, 19:00
De woorden die je wist die zouden komen, zijn hier. Sharon Gesthuizen heeft na haar politieke carriere bij de SP een boek geschreven, genaamd Schoonheid, macht, liefde, over haar eigen ervaringen binnen de partij. Die is niet positief ontvangen bij haar oude partij, want ze zegt dat er een autoritaire cultuur heerst bij de socialistische partij.
Zoals zo veel van haar ex-collega's van de partij, heeft zij aangegeven dat er een schrikbewind binnen de partij wordt gevoerd en dat Jan Marijnissen, de oud-partijleider van de SP. Naja, de oud-partijleider, dus gewoon nog steeds de dictatoriale huidige partijleider van de SP, als we Sharon moeten geloven.
De informele partijleider, Emile Roemer, heeft aangegeven in een interview dat hij denkt dat Sharon vooral de partij wil schaden en een aantal van haar prominente leden, zoals Marijnissen en Agnes Kant. Tja, dat antwoord hadden we natuurlijk al verwacht. Het is natuurlijk niet zo dat we van de SP gewend zijn dat ze eerlijk gaan toegeven dat de partij vanuit een strike hiërarchie geleid wordt.
Gelukkig is Sharon Gesthuizen niet de enige oud-SP'er die dit soort dingen zegt, dus er zal zeker ergens een kern van waarheid in zitten. Er zal nog lang geen echte verandering komen binnen de SP zolang Marijnissen nog rondloopt en de dochter van Marijnissen ook steeds hoger in de partij terecht komt. Het is moeilijk om macht los te laten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten