Emile Roemer ziet ze vliegen: "Het wordt een fotofinish tussen de VVD en de SP!"

Geen categoriemrt 08 2017, 17:00
Dan ben je dus écht van het padje.
SP-leider Emile Roemer is blijkbaar helemaal aan het doordraaien. In gesprek met de Twentsche Courant Tubantia laat de knetterrode socialist namelijk weten dat hij ervan overtuigd is dat de verkiezingen uiteindelijk zullen uitmonden in een tweestrijd tussen de VVD en de PVV CDA D66 en de SP.
Ik hoor het u denken: 'Dat kan hij toch nooit echt gezegd hebben? Dit moet wel nepnieuws zijn!' Nou nee, meneer de Maoist is bloedserieus:
Screen Shot 2017-03-08 at 16.17.58
Volgens Roemer moet de VVD uiteindelijk dus genoegen nemen met 21 zetels, wat véél lager is dan de partij op dit moment bij alle peilers haalt. En de SP? Volgens hem haalt zijn eigen partij óók 21 zetels. Dit betekent dus dat de peilers de SP met maar liefst 7 zetels (ofzo) onderschatten. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat we de peilingen met een flinke korrel zout moeten nemen is dat natuurlijk lachwekkend. Ze zullen er in sommige gevallen misschien een zetel of twee, drie naast zitten (wat natuurlijk van wezenlijk belang is voor de kansen van VNL en Forum voor Democratie om in de Kamer te komen en voor de PVV om de VVD te verslaan, of voor Buma om de strijd aan te gaan om het premierschap), maar zeven of meer? Nee, Emile, dat gaat écht niet gebeuren.
Knettergek dus, maar Roemer was nog niet klaar. Hij gelooft namelijk dat als puntje bij paaltje komt de SP nét meer stemmen binnensleep dan de VVD en dus officieel de grootste wordt, waardoor hij de leiding mag nemen in de formatie en zich uiteindelijk premier zal mogen noemen.
Moeten we hier nou om lachen of om huilen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten