Enge Duitse socialist Martin Schulz: 'Als de populisten verkiezingen winnen krijgen we oorlog en martelingen'

Geen categorieapr 22 2018, 20:00
Nee Martin, die krijgen we juist als types als jij aan de macht komen -- of beter gezegd: blijven.
Dat de Duitse sociaaldemocraat Martin Schulz een buitengewoon eng mannetje is wisten we al, maar het is toch vriendelijk van hem dat hij ons daar weer even aan herinnert op het moment dat hij "aufwiedersehen" zegt:
https://twitter.com/JanssenBerlin/status/988056641215004672
"Als de populisten winnen krijgen we oorlog, martelingen en nog veel meer ellende," aldus de knettergekke Schulz. "Alleen de sociaaldemocraten kunnen dat tegenhouden."
Dan ben je dus echt van het padje. Dat een sociaaldemocraat als Schulz een broertje dood heeft aan het populisme, soit. Maar moet meneer nou echt met dit soort gekkigheden komen?
Het antwoord daarop is, natuurlijk: ja. De reden laat zich raden: de sociaaldemocratie is hartstikke failliet. De SPD is een margepartijtje. Datzelfde geldt voor haar zusterpartijen in andere West-Europese landen zoals Nederland (dahaag, PvdA). Meneertje koekenpeertje heeft dus niets om mee te werken.
We kunnen daar wel boos om worden, maar eigenlijk is het eerst en vooral lachwekkend. De man weet echt niet wat hij moet, en dus roept hij dit soort onzin.
Gelukkig zijn we nu min of meer van hem af. Hij zal zich af en toe ongetwijfeld nog roeren, maar echt druk hoeven we ons niet meer om hem te maken. Beter nieuws is nauwelijks mogelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten