Engeland: 'Assad achter chemische aanval'

Geen categorieaug 23 2013, 17:00
Oh?
Volgens Groot-Brittannië zit de Syrische dictator Bashar al-Assad vrijwel zeker achter de chemische aanval op Gouta eerder deze week. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken William Hague, tenminste:
Zoals ik eerder al schreef zou het kunnen dat Assad compleet is doorgeslagen. Wie weet. Misschien is hij inderdaad helemaal van slag - hij is immers aan de winnende hand én hij weet dat het westen al tijden op zoek is naar een aanleiding om hem aan te vallen. Om dan chemische wapens in te zetten... Tsja, snugger is het niet.
Maar goed, als hij die wapens inderdaad heeft ingezet kan dat uiteindelijk ongetwijfeld worden bewezen. Maar dan bedoel ik dus wel: uiteindelijk. Want hoe kan het VK nu al tot deze conclusie komen? Hoe kan men in vredesnaam zeggen zeker te weten dat Assad erachter zit, en niet de rebellen zelf die ook chemische wapens in handen hebben?
Overigens zou het me verrassen als het westen Assad uiteindelijk niet aanvalt. Nou heb ik geen medelijden met die dictatoriale psychopaat, maar wel met het Syrische volk, dat vervolgens op massale onderdrukking kan rekenen van soennitische extremisten die sjiieten, alawieten en christenen massaal zullen onderdrukken en zelfs afslachten (zie wat de Moslimbroeders doen in Egypte).
Hoe het westen dat kan toejuichen is mij een raadsel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten