Er is iets raars aan de hand in Zagreb

Geen categoriedec 08 2011, 15:14
Zoals ik gisteravond al berichtte won Olympique Lyon met 1 tegen 7 van Dinamo Zagreb. 
Hoewel Zagreb ongetwijfeld niet de beste club in de Champions League was, sloeg deze uitslag - die ervoor zorgde dat Ajax uitgeschakeld werd - in als een bom.
De Franse toezichthouder van het gokwezen, ARJEL, zegt nu een onderzoek in te stellen na het verloop van de wedstrijd in Zagreb: 

We zijn op dit moment zaken aan het controleren”, aldus een woordvoerder van ARJEL.

ARJEL richt zich op het controleren van online spellen. De woordvoerder laat weten dat de resultaten van het onderzoek “in de late namiddag” al bekend kunnen zijn. Het zou gaan om een standaard procedure bij een “ongebruikelijk” resultaat van en sportwedstrijd.

Nou ben ik goedgelovig mens (nou ja, eigenlijk niet), maar ook ik vind het buitengewoon verdacht allemaal. Niet alleen slaat deze uitslag nergens op, maar daar komt bij dat een verdediger van Zagreb gisteren stiekem een knipoog gaf aan een spits van Lyon toen de Fransen voor de zoveelste keer die avond scoorden.
Het zal aan mij liggen, maar als je met 1-7 van de mat wordt gespeeld (onthoud: de wedstrijd vond dus ook nog eens thuis plaats) heb je normaal gesproken toch echt geen zin in grappen en grollen. Dan schaam je je diep voor je wanprestatie.
Daarnaast was het ook allemaal wat raar in Amsterdam gisteravond. De scheidsrechter keurde maar liefst twee doelpunten af van Ajax wegens buitenspel - beide keren onterecht.
Toeval bestaat niet; dat is zeker waar in de sport, en al helemaal in de voetballerij (zeker als een club uit een oost-Europees land erbij betrokken is). Als hier geen sprake is van vuil spel ben ik Sinterklaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten