Erdogan: Ik heb geen gouden wc-bril

Geen categoriejun 02 2015, 21:00
De Turkse president Erdogan is van plan om de oppositieleider in het Turkse parlement aan te klagen voor een opmerking over een gouden wc-bril.
Oppositieleider Kemal Kilicdaroglu beweerde dit weekend dat Erdogan in zijn nieuwe presidentiële paleis zou beschikken over gouden wc-brillen. Volgens Erdogan is hier niets van waar, en hij eist compensatie voor de opmerking. Kilicdaroglu wilde met zijn opmerking duidelijk maken dat Erdogan het belastinggeld van Turkse burgers erdoorheen jaagt door zich te omgeven met luxe.
Ak_Saray_Ankara_2014_002
Vorig jaar verhuisde Erdogan naar het nieuwe Ak Saray-paleis, dat naar verluidt 1150 kamers telt en honderden miljoenen euro's heeft gekost. Het complex van het "Witte Paleis" beslaat zo'n 300.000 vierkante meter, waarmee het het grootste residentiële paleis ter wereld is. Het paleis zal ongetwijfeld zeer luxueus zijn ingericht, maar of er ook gouden wc-brillen zijn? Erdogan heeft oppositieleider Kilicdaroglu uitgenodigd om zelf een kijkje te komen nemen, en heeft zelfs beloofd om af te treden als die een gouden wc-bril vindt. Ook heeft hij de oppositieleider uitgedaagd om zelf af te treden als er géén gouden wc-bril wordt gevonden. Dat Kilicdaroglu aan de uitnodiging gehoor geeft, lijkt onwaarschijnlijk. Toen het paleis vorig jaar werd geopend, was hij uit protest afwezig bij de feestelijke receptie waarvoor ook de oppositie was uitgenodigd.
Volgens Kilicdaroglu was zijn opmerking niet letterlijk maar overdrachtelijk bedoeld, om de luxe waarin Erdogan leeft te symboliseren en te bekritiseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten