Erewachten bij Dodenherdenking mogen niet meer dik zijn: discriminerend?

Geen categorieapr 06 2018, 21:00
Merkwaardig nieuws vanuit Waalsdorpersvlakte, aangezien 'dikke mensen' daar niet meer in de erewacht mogen bij de dodenherdenking op 4 mei. Er wordt gemixed op gereageerd, met instemming en regelrechte woede.

Bas Jongeneel is een van de vrijwilligers die heeft gehoord dat hij iets anders moet gaan doen, vanwege zijn postuur. Hij is woedend: "Wat is een te fors postuur? Ik krijg een andere taak. Ik mag helpen in de catering. Ik weet alleen niet of dat een goed idee is voor iemand met een fors postuur", zegt hij tegen Omroep West.

Jongeneel en zijn vrouw kunnen er om lachen, maar eigenlijk vinden ze het helemaal niet grappig. "In Nederland mag je niet discrimineren, maar juist een vereniging die onze oorlogshelden herdenkt, zet mensen met een in hun ogen wat dikkere buik weg", zegt de vrouw van Jongeneel, Francisca Roeten.

De organisatie heeft veel klachten gekregen en heeft de keuze onderbouwd met het argument dat het geen respect uitstraalt en dat het niet mooi staat. Men kan dan wel gaan zitten grienen over 'discriminatie', maar ik ben eerlijk gezegd blij dat dit soort dingen tegenwoordig ook gewoon nog kunnen. Het staat ook niet mooi en het dwingt ook geen respect af. Het is een intrinsiek beeld dat niet klopt. Daar hoef je geen wetenschappelijke analyse op los te laten, want het 'klopt gewoon niet'.
Dit soort evenementen zijn belangrijk en moet respect en emoties afdwingen. Dan zijn op en top fitte erewachten een fundamenteel onderdeel van het beeld en het plaatje dat het uitstraalt. Gelukkig kunnen dit soort dingen nog wel gezegd worden in dit politiek-correcte kikkerlandje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten