De media houden van Eric Wiebes

Geen categoriefeb 04 2014, 14:00
De media jubelen over de komst van VVD'er Eric Wiebes naar Den Haag, maar is het niet verstandig om eerst te wachten op zijn daden?
Het is iedere keer raak: als een politicus uit Amsterdam overstapt om te gaan werken in de Haagse slangenkuil, dan zijn de media vol lof over die politicus. Zie een Job Cohen, een Lodewijk Asscher, en ja, nu ook een Eric Wiebes. Wiebes is vandaag benoemd tot staatssecretaris van Financiën. Hij moet de puinhoop opruimen die zijn partijgenoot Frans Weekers achterliet.

"We gaan het doen", zei Wiebes na de bekendmaking. Hij wilde verder geen commentaar geven op zijn benoeming.

De media zijn dol op Wiebes. Door het gejubel van de media (zie voor een overzicht dit bericht bij AT5) zou je bijna gaan denken dat Wiebes de nieuwe Messias is. Wiebes is volgens bijvoorbeeld de Volkskrant "de Ramses Shaffy van de VVD", en hij is ook nog eens "grappig, authentiek, opgewekt, optimistisch en apart". Het is me wat. Het komt dus toch allemaal goed met de Belastingdienst en de perikelen met de toeslagen.
Gelukkig maar. En toch, toch zou het verstandig zijn om eerst te wachten op de daden van Wiebes voordat hij de hemel in wordt geprezen. Wiebes was als wethouder in Amsterdam onder andere verantwoordelijk voor de Noord/Zuidlijn (een waar fiasco) en het parkeerbeleid in de hoofdstad. Van dat laatste kun je veel zeggen, maar niet dat het autobezittersvriendelijk is. Sterker nog, de automobilist wordt letterlijk de stad uitgejaagd, mede dankzij de VVD.
Waarom is uitgerekend Wiebes de man die de Belastingdienst weer op de rails moet krijgen? Als er iemand is die geen verstand lijkt te hebben van wat de gewone burger vindt en wil, dan is het Wiebes wel. Vanuit linkse hoek klinkt de roep om opnieuw te nivelleren als het toeslagencircus zou worden aangepakt. Dat moet Wiebes hebben geweten voordat hij ja zei tegen de functie van staatssecretaris. Zou hij nivelleren ook een feestje vinden, net als zijn PvdA-collega's?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten