EU biedt Turkije 3 miljard euro en visumvrij reizen in ruil voor opvang vluchtelingen

Geen categorienov 29 2015, 20:00
De Europese Unie probeert Turkije zover te krijgen dat het vluchtelingen uit Syrië opvangt en ze niet langer laat doorreizen naar Europa.
Dat doet de EU door de Turken financiële hulp te bieden én door Turken visumvrij reizen naar Europa in het vooruitzicht te stellen.

Turkije krijgt mogelijk 3 miljard euro aan hulp van de Europese Unie voor de vluchtelingen in het land. Ook zou de EU visumvrij reizen vanaf oktober volgend jaar en hernieuwde gesprekken voor toetreding tot de unie van Turkije in het vooruitzicht stellen, als de Turkse regering actief meewerkt aan een oplossing voor het vluchtelingenprobleem.

Het zou de bedoeling zijn dat Turkije ervoor zorgt dat mensen die geen "internationale bescherming nodig hebben" niet alsnog naar Europa komen. Ook wil Europa dat mensen die nu al naar Turkije of de EU zijn gekomen sneller teruggestuurd worden.
Turkije liet eerder al weten dat het de vluchtelingen of avonturiers (veel 'vluchtelingen' zijn feitelijk migranten op zoek naar een economisch beter leven) wel wil opvangen, maar dan wel financieel gesteund wil worden door Europa... en er enkele andere zaken voor terug wil. Bijvoorbeeld: visumvrij reizen voor Turken in Europa, en Ankara wil ook dat de onderhandelingen over een Turks EU-lidmaatschap in alle serieusheid gevoerd worden. De EU lijkt daarmee akkoord te willen gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten