EU bouwt illegale nederzettingen op de Westbank

EU bouwt illegale nederzettingen op de Westbank

De Europese Unie (EU) blijkt illegale nederzettingen op de Westbank te bouwen. Het betreft meer dan vierhonderd woningen en andere gebouwen in 17 nieuwe nederzettingen, die betaald zijn door de Europese Unie.

De houten noodgebouwen - die bestemd zijn voor Palestijnen - zijn geplaatst in het zogenaamde gebied C van de Westbank. Dit is het gedeelte van de Westbank waar volgens de Oslo-akkoorden Israël de volledige zeggenschap heeft, totdat de grenzen bepaald zijn in een definitief vredesverdrag. Maar dat definitieve vredesverdrag is er nog niet omdat de Palestijnen weigeren om die vrede te sluiten, zoals vorig jaar nogmaals bleek.

In het gebied C wonen maar weinig Palestijnen - slechts 4% van de Palestijnen op de Westbank. De overige 96% woont in het gebied van de Palestijnse Autoriteit, en valt dus onder Palestijns zelfbestuur. Maar blijkbaar wil de EU bewust Israël provoceren door juist in gebied C woningen voor Palestijnen te bouwen, en niet in het autonome Palestijnse gebied.

Er is zelfs gebouwd in beschermde natuurgebieden en in het gevoelige gebied E1 ten oosten van Jeruzalem, waarvan de EU eerder aan Israël verklaarde dat er vanwege de politieke gevoeligheid van dit gebied absoluut niet gebouwd mocht worden. De EU doet dus nu zelf wat het Israël verbiedt.

Dat de EU in gebied C bouwt zonder instemming van Israël hoewel het daar rechtmatig het bewind voert, is volkomen in strijd met de Oslo-akkoorden - die door de VN, de VS, Rusland en de EU zelf (!) gegarandeerd zijn. De EU handelt daarmee in strijd met het internationaal recht.

De gebouwen zijn geplaatst zonder bouwvergunningen van het bevoegd (Israëlisch) gezag, eveneens in strijd met het internationaal recht.

Alan Baker, de internationale jurist die betrokken was bij het opstellen van de Oslo-akkoorden, is daar heel duidelijk in:

"De EU is ondertekenaar van de Oslo-akkoorden. Volgens het internationale recht dienen alle gebouwen in gebied C toestemming te hebben van Israël, of die nu tijdelijk of permanent zijn. Dit geldt overal ter wereld. Wie wil bouwen, heeft een bouwvergunning nodig.”

De schendingen van het internationaal recht door de Europese Unie waar het Israël betreft, stapelen zich op.

Zo probeert de EU de Israëlische binnenlandse politiek te beïnvloeden door omvangrijke subsidies te geven aan extreem-linkse Israëlische organisaties.

De EU ondermijnt de economische positie van Israël door omvangrijke subsidies aan extreme Palestijnse organisaties, die oproepen tot boycots van Israelische producten.

Ook wordt er door de EU steeds meer steun betuigd aan een Palestijnse staat, terwijl volgens de Oslo-akkoorden daar geen sprake van kan zijn zonder dat de Palestijnen een definitieve vrede met Israël hebben gesloten. Iets waar zij juist steeds minder toe bereid lijken, gezien de weigering om te onderhandelen over vrede en de oorlogstaal van Palestijnse leiders – zowel van Fatah als Hamas.

En de EU blijft enorme geldbedragen geven aan de Palestijnse regering, hoewel de radicaal-islamitische terreurorganisatie Hamas daar nu ook deel van uit maakt. Dit terwijl het financieren van terroristische organisaties ten strengste verboden is volgens het internationaal recht.

Wat betreft de illegale gebouwen heeft de Israëlische regering aangekondigd dat die uiteraard gesloopt zullen worden, net zoals het dat doet met illegale gebouwen voor Joden.

Deze actie van de EU betekent dus ook het verspillen van tientallen miljoenen aan Europees belastinggeld.

Britse en Duitse Europarlementariërs en de Nederlandse Kamerleden Van der Staaij (SGP) en Voordewind (ChristenUnie) hebben daarom de EU respectievelijk de Nederlandse regering om opheldering gevraagd.

Awi Cohen,
bestuurslid Likoed Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties