EU-knecht Dijsselbloem trekt portemonnee voor Brussel

Geen categorienov 11 2014, 21:00
De berekeningen kloppen, dus we sluizen binnenkort 642 miljoen euro door naar de bureaucraten in Brussel.
De berekeningen van de naheffing van 642 miljoen euro kloppen, en Nederland gaat het bedrag tot de laatste cent betalen. Het is Jeroen Dijsselbloems Sinterklaascadeau aan Brussel:

Hij heeft nu gekregen wat hij eiste: inzage in de precieze cijfers van Eurostat. Dat brengt de minister tot de conclusie: ''Op basis van een eerste analyse van de vandaag verstrekte gegevens is ons voorlopige oordeel dat de berekening van de afdrachten correct is.''

Aanstaande donderdag debatteert de Tweede Kamer over de materie, maar het staat al helemaal vast wat er gaat gebeuren. Dijsselbloem trekt de portemonnee (niet zijn eigen portemonnee, maar die van u en mij). Waarschijnlijk krijgen we wat extra tijd, tot september. Maar verder hebben we geen keuze.
We kunnen ook niet anders, zullen 'experts' zeggen, want we hebben zelf deze afspraak gemaakt met de Europese Unie. Andere lidstaten moeten zich eraan houden, dus wij óók. Als wij niet betalen, dan zullen andere landen ook niet willen betalen. Dat zal best waar zijn, de knoflooklanden kennende, maar het is nu wel echt hoog tijd voor een discussie over onze rol binnen de EU.
Waarom doen wij mee aan de herverdelingsmachine die de EU is? Zijn wij erbij gebaat als wij honderden miljoenen euro's extra inleveren en andere landen honderden miljoenen euro's (onze euro's!) extra krijgen toegewezen? Het antwoord: nee, helemaal niet. We zijn een handelsland, ja, dat ontken ik ook niet. Maar daar hebben we de EU dus helemaal niet bij nodig. Wie beweert dat dat wel zo is, kletst uit zijn nek.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten