Eurofiel D66 gaat verder dan ooit: 'EU-lidmaatschap vastleggen in de Grondwet!'

Geen categoriemei 09 2019, 11:00
Zo wordt het ons onmogelijk gemaakt om er ooit nog uit te stappen.
Rob 'Donald Duck' Jetten heeft een nieuw, totaal geschift idee. Samen met partijgenoot Kees Verhoeven dient hij vandaag een voorstel in om het lidmaatschap van de Europese Unie vast te leggen in de Grondwet. Ja, echt waar:
https://twitter.com/D66/status/1126373830845452288
"Hier staan alle woorden die ooit in de Tweede Kamer zijn uitgesproken," aldus Jetten in het archief van het parlement. "En dat vrije debat, die vrijheid van meningsuiting hebben we te danken aan onze Grondwet. Alleen één ding staat er niet in, namelijk Europa."
En dat vindt meneer de Eurofiel niet kunnen. "Dat is want, want we hebben al meer dan 70 jaar vrede, veiligheid en ongekende welvaart te danken aan die Europese samenwerking," gaat hij op propagandistische wijze verder.
Daarom, zegt hij, dient hij vandaag samen met collega Kees Verhoeven "een heel bijzonder voorstel in. Een grondwetswijziging. Om ons lidmaatschap van de EU, net als 17 andere lidstaten, in onze Grondwet vast te leggen."
Bijzonder? Zo kun je dat inderdaad noemen. Een andere accurate term is: knettergek.
Maar, legt Jetten uit, zo'n Grondwetswijziging heeft twee zogenaamde voordelen. "Ten eerste zorgen we ervoor dat je als Nederland niet in een opvlieging uit de Europese Unie kan stappen. En daarmee voorkomen we de chaos uit Engeland."
"In een opvlieging"? Nee, Rob, als je dit vastlegt in de Grondwet zorg je ervoor dat Nederland er nooit meer uit kan stappen. Er zal namelijk nooit een tweederde meerderheid in het parlement voor Nexit zijn -- omdat de oude mainstream, elitaire partijen er nooit en te nimmer mee akkoord zullen gaan. Het doel is niet ervoor te zorgen dat we er niet in een "opvlieging" uitstappen; het grote doel is om ervoor te zorgen dat we er nooit uitstappen, opvlieging of niet.
Oh, en houd alsjeblieft op over die zogenaamde "chaos" in Engeland. Het gaat daar prima met de economie... en de enige 'chaos' is veroorzaakt door zielige Remainers die er stiekem voor proberen te zorgen dat de nadrukkelijke wil van de kiezer niet uitgevoerd wordt.
"Ten tweede leggen we de rol van het Nederlandse parlement," gaat Eurob Jetten verder, "bij Europese besluitvorming vast in de Grondwet. Zodat de Tweede Kamer en de Eerste Kamer het kabinet beter kunnen controleren en beter kunnen bijsturen bij belangrijke Europese besluiten."
Dat klinkt hartstikke leuk, maar ook dat is een probleem. Europese regelgeving gaan juridisch boven nationale wetgeving. Ja, zelfs boven onze grondwet. Er kan in de Grondwet dus staan dat iets aan het Parlement is, maar als de elites internationaal afspreken dat het voortaan aan de EU is kunnen wij daar helemaal niets aan doen.
Het enige compliment dat je Jetten kunt maken is dat hij er in ieder geval geen geheim van maakt dat hij een vreselijke, doorgeslagen, radicale, extremistische en ronduit gevaarlijke eurofiel is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten