Eurofiel Nederland malverseert er weer lustig op los

Geen categorieapr 25 2014, 18:59
Gisteren werd het Kieskompas voor de Europese verkiezingen gelanceerd. Dit geesteskind van PvdA-coryfee André Krouwel (VU) wordt algemeen beschouwd als één van de betere stemwijzers.
Bovenstaand screenshot laat duidelijk zien dat u hooguit voor 'Andere partij' kunt kiezen. Het is de zittende kliek of iets 'anders,' maar wat precies blijft onduidelijk. Sterker nog, tot eerder vandaag stond zelfs die optie er niet bij. Na de storm van kritiek heeft Kieskompas snel nog even de mogelijk tot 'anders' stemmen toegevoegd, maar om die andere partijen bij naam te noemen was blijkbaar te veel moeite.
Helaas heeft het Kieskompas de keuze gemaakt om zo veel mogelijk Eurosceptische partijen uit haar stemwijzer weg te laten. Een strategisch slimme zet van EU-minnend Nederland.
De verkiezingen voor het Europees parlement kennen traditioneel een lage opkomst. Dit is gunstig voor de zittende partijen die een 'ijzeren voorraad' aan stemmers hebben. Het CDA en de PvdA hebben een grote achterban bij ouderen, idealistische jongeren komen graag hun stem op D66 uitbrengen, dankzij jaren propaganda op school en universiteit weten ze niet beter, en ook de VVD kent nog steeds een relatief grote vaste achterban, vaak in de hoop dat de VVD ooit weer haar liberale wortels terug zal vinden.
Volgens het Kieskompas is er alleen Wilders die niet meedoet met de EU-juichaapjes. Het was natuurlijk ook te opzichtig om de PVV niet te vermelden. Krouwel cs. weten echter ook drommelsgoed dat er een grote schare kiezers is die tegen de Europese éénwording is, maar ook geen fan van Wilders. Zelfs de grootste PVV-adept moet erkennen dat Wilders nu eenmaal een controversieel figuur is binnen de Nederlandse politiek.  
Al met al zorgt het Kieskompas er zo voor dat men de uitslag precies daarheen stuurt waar men die wil hebben. Een lage opkomst met daardoor een procentueel goede uitslag voor de zittende EU-fanatici.
Mensen die geen zin hebben in de verdere Europese integratie hebben slechts één smaak volgens Kieskompas ('Andere partij' is immers smakeloos), en dat is de PVV. Het gehoopte resultaat is duidelijk: geen zetels voor de Piraten of Artikel 50.
De doorzichtige truc van Kieskompas, gesponsord door uw belastinggeld, laat maar weer zien dat democratie en de EU niet samengaan. Dat zagen we al eerder bij het referendum over de Europese grondwet, die een jaar na het massale 'nee' alsnog werd ingevoerd in een licht gewijzigde versie als het 'verdrag van Lissabon'.
Nu er weer een eclatante nederlaag aan zit te komen voor het pro-EU kamp wordt alles uit de kast getrokken om de tegenstanders uit de schijnwerpers te houden. Eerder deze week deed Nieuwsuur dat al opzichtig door een interview met Daniël van der Stoep niet uit te zenden, nu is PvdA-er Krouwel aan zet door Artikel 50 en de Piratenpartij niet te vermelden.
Met de PVV die niet op de publieke omroep te zien wil zijn en andere partijen die bewust uit beeld worden gehouden wordt het media-landschap één groot pro-EU verhaal. De heren machthebbers hebben het weer goed voor elkaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten