shutterstock 375252433

Europa loopt helemaal vol met illegale migranten, meer dan vier miljoen 'and counting'

Geen categorienov 13 2019, 19:00
Europa loopt vol met migranten en hen wordt geen strobreed in de weggelegd door de West-Europese leiders. Uit een Duits onderzoek dat vandaag verscheen blijkt dat tot wel 4,8 miljoen migranten illegaal verblijven in Europa. Dat zijn personen zonder verblijfsvergunning. Met zoveel miljoenen aan illegalen is het nog moeilijk vol te houden dat de Europese grenzen "een fort zijn", zoals sommige linke politici beweren, via der Tagesspiegel.
Of het nu bergmigranten, bootmigranten, vliegtuigmigranten of wandelmigranten zijn. Ze komen via alle holen gaten Europa binnen. Het doel? Een plekje veroveren op de Kalverstraat of een luxe appartement in Parijs. Anderen zijn vooral bezig met overleven en zwerven van stad tot stad, of van AZC tot AZC.
Het grootste probleem van illegale migratie is de kans op criminaliteit in de gebieden waar zij naartoe migreren -de kans op criminaliteit is fors hoger vanwege het feit dat illegale migranten in veel gevallen geen toegang hebben tot betalingssystemen, waardoor hun enige route naar geld en het overleven vaak de criminaliteit is.
De meeste illegale migranten in Europa zijn afkomstig uit Afrika of uit Azië. Ook schijnt er een enorme doorstroom te zijn in de migratiestromen. De miljoenen die er dit jaar nog zijn zullen over enkele jaren weer verdwijnen en worden vervangen door een nieuwe golf van illegale migranten.
Wat deze mensen allemaal in Europa doen is onduidelijk, zo zonder papieren en zonder toegang tot de systemen waar legale burgers wel toegang tot hebben is het voor hen knap lastig om 'te integreren' of 'mee te doen', behalve dan in het drugscircuit. Volgens het Duitse onderzoek 'valt het in Europa allemaal reuze mee' en zou de illegale migratie pas echt een probleem zijn in de Verenigde Staten. Daar leven meer dan 10 miljoen 'illegal aliens'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten