'Europese aanslagen voorkomen door autoriteiten'

Geen categorieaug 12 2013, 12:00
Hmm.
Volgens Die Welt (via Spitsnieuws) hebben de autoriteiten een serie brute aanslagen (door Al Qaeda) voorkomen. Hoe? Door... terroristen terug te sturen bij de grens tussen Iran en Turkije.

Volgens de krant meldden bronnen binnen de veiligheidsdiensten dat een terreurcommando van vier Tunesiërs bij de grens tussen Iran en Turkije werd opgepakt toen het viertal op doorreis was naar Europa. Ze werden weer naar Tunesië teruggezonden, waar ze weer in vrijheid werden gesteld.

Het is natuurlijk fantastisch dat er aanslagen worden voorkomen, maar dit verhaal rammelt aan alle kanten. Je voorkomt een serie aanslagen door vier terroristen naar huis te sturen als ze naar het westen proberen te reizen? Niet door ze vast te zetten of iets dergelijks? Nee, je zet ze op het vliegtuig et voila?
En vervolgens denken die terroristen, die volgens de autoriteiten een heel plan in elkaar hadden gezet en zelfs al afscheidsvideo's hadden gemaakt, niet bij zichzelf: 'We gaan het nog een keer proberen, nu op een wat slimmere wijze'? Na één mislukking geven ze meteen op?
Ik begrijp dat men ons graag wil doen geloven dat alle Big Brother-praktijken van de staat effect sorteren, maar dit verhaal klopt natuurlijk van geen kant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten