Europese grensorganisatie: "Duizelingwekkend aantal jihadsten hebben zich aangesloten bij ISIS, komen nu terug naar Europa"

Geen categorieapr 09 2016, 21:00
Frontex, de Europese grensorganisatie, zegt zich grote zorgen te maken over het "duizelingwekkend aantal" Europese moslims dat zich aan heeft gesloten bij radicaal-islamitische organisaties in het Midden-Oosten.
Dat is erg, maar het wordt nog erger: deze jihadisten zijn namelijk op weg naar huis... of zijn daar al.

The European Union’s border agency admitted Tuesday it cannot fully track the flood of refugees pouring in, and said a “staggering number” of Europeans have joined terror groups only to return to the continent amid the migrant wave.

Europe reported a record 1.82 million illegal border crossings last year, according to Frontex, but the group conceded that the true number of illegal crossings is probably much higher because so many refugees have entered Europe undetected.

"De aanslagen in Parijs van november 2015 bewijzen dat de migratiestroom van het Midden-Oosten naar Europa gebruikt kan worden door terroristen om zichzelf naar Europa te smokkelen," zegt Frontex. "Omdat er geen goede controlemogelijkheden of repercussies zijn voor mensen die liegen over waarom ze naar Europa komen is er een groot risico dat individuen die een gevaar voor onze veiligheid vormen gebruik maken van deze migratiestroom."
Zo waren in ieder geval twee van de terroristen van Parijs eerder via Griekenland uit Syrië gekomen. Ze hadden valse papieren bij zich; papieren die niet gecontroleerd werden, waardoor ze door konden reizen naar Parijs en daar meer dan honderd mensen konden afslachten.
Frontex gaat verder:

"Er is geen EU-systeem dat in staat is om mensen te volgen als ze de grens op illegale wijze zijn overgestoken. Daarom is het niet mogelijk om te zeggen hoeveel mensen illegaal naar Europa zijn gekomen."

Wat we wel weten, aldus Frontex, is dat het om een "duizelingwekkend aantal" gaat en dat veel van die mensen naar Europa zijn gekomen om er aanslagen te plegen en/of om andere moslims te radicaliseren.
Het grootste probleem van de EU is dat het prima is om geen interne grenzen te hebben, maar dan alleen als de buitengrenzen van de EU wél goed functioneren en in de gaten worden gehouden. Dat is helaas niet zo: niemand weet hoeveel mensen uit het Midden-Oosten naar Europa zijn gekomen, of ze zijn wie ze zeggen te zijn, en wat ze daadwerkelijk in Europa willen doen.
Als we aan het begin van de vluchtelingencrisis stonden konden we dit probleem oplossen door de buitengrenzen van de EU gewoon beter te beschermen. Helaas bevinden veel radicale jongeren zich nu al in Europa. Dit betekent dat we ze alleen kunnen pakken door interne grenscontroles opnieuw in te voeren. Doen we dat niet, dan kunnen zij gaan en staan waar ze willen en is het alleen een kwestie van tijd voordat een andere Europese hoofdstad aangevallen wordt en tientallen, zo niet honderden, onschuldige Europese burgers worden afgeslacht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten