Europol luidt de noodklok: lakse aanpak terugkerende jihadisten veroorzaakt aanslagen

Europol luidt de noodklok: lakse aanpak terugkerende jihadisten veroorzaakt aanslagen

Een nieuwe aanslag in Europa is eigenlijk onvermijdelijk als we Europol mogen geloven.

Het bericht waarvan je wist dat het zou komen: terugkerende jihadisten zijn een enorm gevaar voor Europa. Is dat een verrassing? Nee. Gaat onze regering er dan eindelijk eens wat aan doen? Misschien.

Lange tijd wilden we er niet aan: het afnemen van paspoorten van terugkerende jihadisten of het opsluiten van dat extremistische tuig. Want tsja, daarmee zou je hun mensenrechten toch krenken, en dat is uit den boze voor Den Haag en Brussel. Maar hé, het opblazen, overrijden, doorzeven met kogels of onthoofden van mensen hier is natuurlijk totaal geen inbreuk op basale mensenrechten ofzo. Het idee alleen al.

Toch lijken steeds meer instanties te accepteren wat iedereen allang wist. Ja, mensen die naar Syrië afreizen om zich bij de jihad aan te sluiten hebben geen goede bedoeling. Ja, ISIS en andere terreurgroepen als Al-Nusra sturen jihadisten mee in de zogenaamde 'vluchtelingen'stroom naar Europa. En ja, jihadisten die terugkomen naar ons land doen dat niet omdat ze het wel gehad hebben met het kalifaat, maar omdat ze maar al te graag hier als martelaren sterven bij het ondermijnen van onze Westerse normen en waarden. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zegt het en Europol zegt het - maar nog veel belangrijker: de honderden slachtoffers die haatbaarden hier de afgelopen jaren gemaakt hebben laten het zien.

Weinig verrassend is het bericht dat Frankrijk de meeste kans heeft om de gastheer van het volgende jihadistische bloedbad te worden. Zie hier het resultaat van decennialang laissez-faire qua integratie: die mensen dragen het meeste bij aan een land als ze gewoon hun eigen normen en waarden mogen aanhouden, toch? Maar ook landen als Duitsland, Groot-Brittannië, België en ja, Nederland kunnen geraakt worden door zo'n slachtpartij.

Eigenlijk ben ik al zover dat ik ervanuit ga dat het hier ook zal gebeuren. Het is een klein wonder te noemen dat Nederland de islamistische dans vooralsnog ontsprongen is, maar als ik zie hoe laks we omgaan met terugkerende moslimextremisten dan moet het eigenlijk wel een keer fout gaan. Ik hoop van harte dat ik er helemaal naast zit met die verwachting, maar ik vrees helaas het ergste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties