Even slecht weer - maatschappij ligt gelijk plat

Geen categoriedec 03 2010, 15:15
Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag een ‘code oranje’ afgegeven, een waarschuwing voor extreem weer voor de provincies Noord- en Zuid-Holland, dat bericht De Pers.
Tot laat in de middag zullen sneeuwstormen overlast veroorzaken. In bepaalde delen van het land gaat de sneeuwval gepaard met dichte mist.

De Verkeersinformatie van de ANWB adviseert automobilisten die vrijdagmiddag van hun werk naar huis gaan als het mogelijk is eerder huiswaarts te keren. Op deze manier wordt de drukte op de wegen die wordt verwacht als gevolg van de sneeuwval enigszins gespreid, aldus een zegsman. Rijkswaterstaat waarschuwt voor sneeuwbuien die vrijdagmiddag het verkeer in de Randstad parten gaan spelen.

Dit is nou typisch Nederland anno 2010: hartstikke modern, welvarend, zogenaamd innovatief... maar even slecht weer en de maatschappij ligt gelijk plat. We rijden rond in de nieuwste auto's, doen net alsof we alles onder controle hebben en ver boven de natuur staan, maar als moeder natuur zich een dagje niet gedraagt zijn we meteen het bokje.
Het heeft er alle schijn van dat onze ouders en schoonouders beter in staat waren om te gaan met 'slecht' weer dan wij. Ten eerste zeurden zij er niet over. Was het slecht weer, dan was het slecht weer. Je moest toch gewoon geld verdienen. Dus ging je naar je werk en hield je je mond.
En als het dan echt koud was - met sneeuwstormen en al - zeurde men niet over hoe koud het wel niet was, of hoe glad de wegen waren, maar schaatste men de Elfstedentocht. Niet zeuren, niet janken, maar schaatsen. Zó ging dat vroeger, toen mannen nog mannen, geen watjes, waren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten