Ewald Engelen veegt de vloer aan met José 'EU-graaier' Manuel Barroso

Geen categoriefeb 25 2018, 15:00
Meneer de sociaaldemocraat blijkt een zakkenvuller eersteklas te zijn. Schokkend he?
In wat ik niet anders dan een schitterende column kan noemen haalt Ewald Engelen hard uit naar José Manuel Barroso, voormalig voorzitter van de Europese Unie. Deze man presenteerde zich tijdens zijn hele politieke carriere voortdurend als een echte sociaaldemocraat -- en in zijn jonge jaren zelfs als overtuigd socialist -- maar na zijn voorzitterschap bleek meteen dat meneer achter gesloten deuren een zakkenvuller pur sang was. Hij ging namelijk werken voor, jawel, Goldman Sachs.
Die move kwam hem meteen op flink wat kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat critici doodsbang waren dat hij zijn nieuwe functie zou gebruiken om lekker te lobbyen bij zijn voormalige collega's van de EU.
Nou, zei Barroso, dat zou hij nooit doen. Echt niet! Ben je gek!
Afgelopen week werd bekend dat hij dit natuurlijk wél gedaan heeft. Eind 2017 had hij een onderhoud met de vice-voorzitter van de Europese Commissie. In het geniep.
Reden voor Ewald Engelen om op FTM.nl eens goed los te gaan op de hypocriete Barroso. Daarbij is met name zijn conclusie van groot belang:

Vind je het dan gek dat kiezers uitwijken naar de linker- en rechterflank? Vind je het gek dat elites worden uitgekotst? Vind je het gek dat burgers genoeg hebben van technocraten? Vind je het gek dat het Europese project met groeiende argwaan wordt bekeken?

Natuurlijk vinden Barroso en co. dat wel degelijk vreemd. Maar een normaal weldenkend mens begrijpt die ontwikkeling maar al te goed. Want elke dag weer worden we geconfronteerd met het graaigedrag en de hypocrisie van 'het politieke midden.' Barroso is daar een uitstekend voorbeeld van, maar dat geldt niet minder voor onze eigen VVD en PvdA. Zoals deze twitteraar terecht stelt:
https://twitter.com/JoukeBrander/status/967680749544538112
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten