'Excellentie' Cees van der Knaap moet weg als burgemeester van Ede

Geen categoriemei 10 2016, 10:00
Hij vindt het fijn om aangesproken te worden als 'excellentie,' maar maakt er een puinhoop van.
Cees van der Knaap, de burgemeester van Ede en oud-staats van Defensie, is een wat aparte man. In 2007 accepteerde hij als staatssecretaris van Defensie bijvoorbeeld een aanstelling als burgemeester van Ede, een stap die normaal gesproken absoluut niet gezien wordt als een promotie. Wat het ook niet is.
Tijdens zijn jaren als staatssecretaris was Van der Knaap een vertrouweling van premier Balkenende, die hem vaak naar het Torentje liet komen als hij stoom moet afblazen of behoefte had aan strategisch advies.
Tegenwoordig staat Van der Knaap eerst en vooral bekend als de burgemeester die er een puinhoop van maakt. En terecht. Hij verkloot het namelijk in ieder mogelijk opzicht. Ik bedoel maar: hoe haal je het in je hoofd om de Marokkaanse consul in te schakelen omdat je zelf faalt om de Nedermarokkaanse jeugd in de hand te houden? Dat is volstrekt belachelijk: je geeft de Marokkaanse overheid daardoor nog meer macht en invloed over Nederlanders van Marokkaanse afkomst dan het al heeft.
En dat is om nog maar te zwijgen over het feit dat Van der Knaap de probleemwijk in kwestie nog steeds niet bezocht heeft. Volgens de man die aangesproken wenst te worden als 'excellentie' heeft hij daar namelijk gewoon geen tijd voor. En als hij dat wel had zou hij nog niet gaan vanwege al die cameraploegen. Brr ja, veel beter om je stad naar de kloten te laten gaan inderdaad, dan om wat cameramannen te tolereren.
Wat een vreselijke man, wat een slechte burgemeester, en wat een schande dat hij niet begrijpt dat hij de eer aan zichzelf moet houden en op moet stappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten