EXIT POLL: VVD wint met 31 zetels, PvdA stort in elkaar naar 9 zetels. PVV, D66, CDA gelijk op, Forum de Kamer in!

Geen categoriemrt 15 2017, 21:14
Let wel, dit gaat om exit polls. Die zitten er soms een paar zetels naast. Neem het dus met een korrel zout, maar deze polls geven natuurlijk wél aan welke partijen gewonnen hebben en welke vandaag roemloos ten onder zijn gegaan.
Dit is de uitslag van de verkiezingen als de exit polls geloofd moeten worden. De conclusie: de VVD heeft weer gewonnen, hoewel de nepliberalen wél 10 zetels hebben ingeleverd. Dat laatste is natuurlijk meer dan terecht; Rutte heeft tijdens zijn tweede kabinet geen enkele belofte ingelost. Helaas had hij de laatste dagen baat bij de rel met Turkije, waardoor hij zijn premiersbonus alsnog kon innen.
VVD 31
PvdA 9
PVV 19
SP 14
CDA 19
D66 19
ChristenUnie 6
GroenLinks 16
SGP 3
PvdD 5
50Plus 4
DENK 3
FvD 2
VNL lijkt duidelijk naast de zetels te grijpen, wat natuurlijk doodzonde is. Jan Roos was een verrijking geweest voor de Nederlandse politiek.
Gelukkig is er ook goed nieuws: Forum voor Democratie komt honderd procent zeker de Tweede Kamer in. Volgens de exit polls met twee zetels (dus één voor Thierry Baudet en de andere voor Theo Hiddema), maar er zit misschien nog meer in. Ik ga nog altijd uit van 3 zetels voor Forum. Laten we dus even op de eerste prognose wachten die later vanavond volgt.
Daarnaast is er natuurlijk nog meer reden voor een feestje als je een weldenkende (en dus rechtse) Nederlander bent: de PvdA stort helemaal in elkaar. De sociaaldemocraten houden maar negen zetels over van de 38 die ze er hadden. Dat is het grootste verlies ooit voor deze partij. Hopelijk is het 't begin van het einde voor Asscher en co. Hoe eerder Nederland af is van de PvdA, hoe beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten