Explosie Breda vermoedelijk bomaanslag

Geen categorienov 12 2015, 15:00
De politie vermoedt dat de explosie van woensdagavond een bomaanslag was, en geen ongeluk.
Gisteravond om 22:35 raakte een 63-jarige man zwaargewond aan armen en benen, nadat zich een explosie had voorgedaan op het Thorbeckeplein in Breda. Volgens een getuige was de man er zeer slecht aan toe. De man is door een traumateam naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe zijn toestand nu is.
Een woordvoerder van de politie heeft wel bekend gemaakt dat de man een bekende van justitie is. Er zijn geruchten dat de man lid zou zijn van motorclub Satudarah. Het afgelopen jaar zijn er meerdere aanslagen gepleegd op leden van verschillende motorclubs. Ook in sommige van deze zaken zouden explosieven gebruikt zijn. De politiewoordvoerder wilde echter niet reageren op deze geruchten. Het slachtoffer zou volgens hem nog niet zijn ondervraagd:

Zijn medische zorg heeft de hoogste prioriteit. (...) Om die reden hebben wij de man nog niet kunnen spreken.

Wel is bekend gemaakt dat uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat er "zeer ernstig" rekening moet worden gehouden met een bomaanslag. Een zwaar explosief lijkt op dit moment het meest waarschijnlijke wapen. Verder onderzoek moet uitwijzen of deze vermoedens kloppen, en hoe dit alles heeft kunnen gebeuren.
Verschillende huizen raakten beschadigd bij de explosie. Zo sneuvelden er meerdere ruiten. Ook raakten er enkele auto's beschadigd. Bewoners van de getroffen panden hebben hun woningen tijdelijk moeten verlaten, zodat de politie daar onderzoek kan doen. Zij hebben onderdak gevonden bij familie of vrienden. Het is nog niet bekend wanneer de betreffende bewoners weer terug naar huis kunnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten