Explosief! Onprofessionele Ollongren onthult per ongeluk het doel met Pieter Omtzigt: "Functie elders!"

Explosief! Onprofessionele Ollongren onthult per ongeluk het doel met Pieter Omtzigt: "Functie elders!"

Pieter Omtzigt is lid van de Raad van Europa én de Tweede Kamer. Foto: Wikimedia Commons.

Het heeft er alle schijn van dat de kabinetspartijen, en dan met name het CDA, inderdaad hard bezig zijn om Pieter Omtzigt De Haag uit te jagen. Want in het formatiedocument dat vast gehouden werd door verkenner Kajsa Ollongren, toen ze de Tweede Kamer verliet, staat heel duidelijk: "Positie Omtzigt, functie elders."

Wat? De afgelopen dagen heeft de top van het CDA zich vreselijk misdragen. Pieter Omtzigt werd in meerdere artikelen met een mes in de rug gestoken. Een heuse fluistercampagne werd tegen hem gevoerd. Hij zou "labiel" zijn, "huilpartijen" hebben gehad, en verder gewoon niet echt mee te werken zijn.

Publiekelijk reageerden Wopke Hoekstra en het CDA-bestuur daar uiteindelijk op door wat te tweeten over hoe geweldig Omtzigt is en dat ze hartstikke veel van hem houden. Natuurlijk trapte daar helemaal niemand in. En terecht. Want toen Kajsa Ollongren vandaag bij het weggaan het formatiedocument open en bloot naar fotografen gekeerd hield konden we duidelijk zien wat het CDA van plan is met hun beste, maar ook meest kritische Kamerlid: Den Haag uitjagen.

Telegraaf-journalist Inge Lengton heeft de foto op Twitter gezet. Onder het kopje "CDA" zien we daar staan: "Positie Omtzigt, functie elders."

Natuurlijk is het ronduit bizar dat de positie van een individueel Kamerlid onderdeel is van de formatie. Eigenlijk is dat gewoon ongekend. Maar ja, het is tekenend voor de invloed die Omtzigt heeft in Den Haag, en voor de angst die zijn 'collega's' voor hem hebben. Dat kabinet is zo bang voor hem dat ze hem ten koste van alles willen lozen.

De vraag is nu: van wie komt die opmerking over Omtzigt? Van het CDA zelf? Van de VVD? Van een andere partij? Of is er al over gesproken met elkaar en hebben ze hier een deal met elkaar over gemaakt? In alle gevallen is het niet best en moeten er consequenties aan verbonden worden... maar zeker als het CDA er of al mee akkoord is of het zelf voorstelden, tja, dan moeten de rapen nu écht gaar zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Nou ja, eigenlijk maakt het allemaal niet zo heel veel uit van wie dit afkomstig is: het CDA, de VVD, D66 of alle drie. Het bevestigt wat we allemaal al wisten: Den Haag, het partijkartel, gaat er álles aan doen om Omtzigt te lozen. De man kreeg genoeg stemmen om in zijn eentje op vijf zetels te zitten, maar in Den Haag willen ze hem kwijt. En wel meteen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties