cmW3VtIlfSusMqjNtMEFDBciKaI9RxTylaVLmFoe4GiZtzWOcKc96SZTaUouLcRuQpN2t7TbXpzpaxMP1S+C08uXFRNdh00lAjHd7BIudYupqDSNcoTEG94rczBBOP5DbGkLs1xcbd5IeZTJS4iQgktuMPKCgdaGSsdgED2OlHgVa8Xu7+Y2Zm23aGLPMjSZdgvdvuLzMRy13u2Qgi7plpYjNKZixUtkpkHZ6O22o1O6mUpjsXPkadVNqDk

Extreme verzamelwoede - Mijn leven in puin

Geen categorieapr 04 2013, 8:59
Voor de zoveelste keer zat ik weer met verbazing te kijken naar het programma ‘Mijn leven in Puin’ op RTL 4, maandagavond om 20.30. Peter van der Vorst, professional organizer Manita Overweg en psycholoog Barbara Nanninga doen een poging om over de rug van mensen die het moeilijk hebben kijkcijfers te scoren. Niets nieuws, typisch Nederlands.
Van de afleveringen die er nu zijn geweest zijn er twee totaal geflopt. De hoofdpersonages in kwestie worden simpelweg door hun familie én RTL4 voor het blok gezet. Alle schaamte en verdriet wordt zo aan het grote publiek getoond. Heel Nederland kan meegenieten.
De 58-jarige Veronica wilde na de aflevering niets meer te maken hebben met RTL4 en de buren die dachten dat ze er goed aan deden om zich te bemoeien met haar leven en levensstijl. De uitzending van 2 april was ook een drama en de hoofdpersoon met haar 5 hondjes wilde, na voor het blok te zijn gezet voor heel Nederland door haar zus en RTL4, niets meer met beide te maken hebben.
Wie bepaalt de norm voor een bepaalde levensstijl? RTL4? De presentator, de organizer of de psycholoog? Hoe ver gaat de bemoeizucht? Hoe ver gaat de drang naar kijkcijfers scoren voor RTL4? De schaamte voorbij blijkbaar. Dat je je naasten wil helpen, natuurlijk, zo hoort het ook. Maar op tv voor heel Nederland? Doe even normaal.
Het enige puntje waar ik het tv-programma mee kan feliciteren is dat de afleveringen waar het mis blijkt te gaan ook worden getoond en niet worden weggemoffeld. Aan naastenliefde zitten geen grenzen maar toch worden hier bepaalde grenzen overschreden, namelijk die van fatsoen. De schaamte en het stille verdriet van deze mensen openbaar je niet zomaar aan het grote publiek. Zouden jullie het zelf prettig vinden als jullie privéleven en dus ook de smerigste en saillante details op de buis komen, Peter van der Vorst en collega’s? Ga jullie schamen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten