Facebook hack van 50 miljoen gebruikers mogelijk nóg erger!

Facebook hack van 50 miljoen gebruikers mogelijk nóg erger!

Een aantal hackers wist de gegevens van 50 miljoen gebruikers in te kunnen zien. Dit is natuurlijk al erg genoeg maar nu blijkt dat de apps waar die gebruikers via Facebook mee inlogden, mogelijk ook buit zijn gemaakt! Via NU.nl.

Guy Rosen, de Facebook-topman, liet weten dat hackers ook gebruikersaccounts op andere apps en sites hebben buitgemaakt. Men kan met Facebook namelijk inloggen op bijvoorbeeld Spotify, maar ook op sites en apps die wat gevoeligere informatie zouden kunnen bevatten dan je persoonlijke country-muzieklijst.

Of er daadwerkelijk informatie is buitgemaakt en misbruikt is vooralsnog niet bekend. Het lek is gedicht en ook zouden wachtwoorden niet zijn ingezien. Hoe ze dit met zoveel zekerheid kunnen zeggen is mij een raadsel. Ze geven namelijk ook aan dat ze niet weten wat voor informatie er wél buit is gemaakt.

Iedereen die weet wat de Fappening was, weet hoe snel er iets met deze informatie kan gebeuren en wat voor gevolgen dit kan hebben. Naaktfoto's zijn natuurlijk beschamend zat en kunnen behoorlijke impact hebben als deze openbaar op internet worden gedeeld, maar het gaat hier om mogelijk veel meer informatie. Stel je voor dat belangrijke personen met Facebook consistent inchecken bij hun bezoeken of bepaalde privéchats met gevoelige informatie bezitten? Je weet dan in één klap wanneer iemand niet thuis is of op welke manier iemand te chanteren is! Dát is het gevaar van dergelijke hacks. Om die reden zijn er al diverse mensen naar de rechter gestapt wegens een schadevergoeding voor mogelijke identiteitsdiefstal.

Lees meer over:
Facebook Hackers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties