Facebook is niet het enige onlinebedrijf dat lak heeft aan uw privacy

Geen categoriemrt 30 2018, 11:16
Vertrouwen hebben in cyberspace, het blijft Russian Roulette. Nu blijkt dat niet alleen Facebook u heeft belazerd en lak heeft aan uw privacy, maar ook bedrijven als LinkedIn, Dropbox, Playstation, eBay en Uber blijken online niet goed genoeg beveiligd en via grote dataleks komen gemakkelijk wachtwoorden van mensen op straat te liggen. Om even precies te zijn de wachtwoorden van 3,3 miljoen Nederlanders.
Het ministerie van Defensie zegt dat hackers makkelijk bij uw wachtenwoord kunnen komen door veelvoudige dataleks waar bedrijven niets aan doen en variatie op wachtwoorden niet helpt. Er is een soort 'Google van wachtwoorden' ontstaan waar wachtwoorden te verkrijgen zijn. Mensen staan vaak op veel websites geregistreerd met ongeveer dezelfde wachtenwoorden. Let dus goed op! Het is zelfs mogelijk om via LinkedIn connecties spionagepogingen te doen. Bovendien geven mensen zich vaak op met hun zakelijke email waardoor hackers zo kunnen meekijken in organisaties of zelfs overheden!
Het advies van het ministerie van Defensie is om frequent uw wachtwoord te veranderen en als u echt zeker wilt weten of uw wachtwoord op die 'befaamde Google wachtwoord-zoekmachine' staat kunt u kijken op: https://haveibeenpwned.com/
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten