shutterstock 280343483

Facebook verwijdert 'onjuiste' informatie over bosbranden in Oregon, omdat de politie geen tijd heeft voor onderzoek

Geen categoriesep 13 2020, 19:00
Ik geloof niet dat Antifa die bosbranden aansteekt en ik geloof direct dat de Amerikaanse hulpdiensten heel veel achterlijke mensen aan de lijn krijgen, terwijl ze liever levens willen redden. Maar daar gaat het hier niet om.
Facebook kan de berichten niet ontkrachten of verifiëren. En de politie of de FBI hebben er ook nauwelijks de middelen voor (en hebben wel wat beters te doen). Zij doen onderzoek, kunnen geen bewijs vinden voor de claim dat het Antifa-leden waren, en doen de berichten daarmee af als nepnieuws.
Dát is wat Facebook als rechtvaardiging gebruikt voor het verwijderen van de berichten. Maar dat is héél wat anders dan daadwerkelijk aantonen dat het niet door Antifa-leden is gedaan (of überhaupt is aangestoken). Zo'n tech-gigant springt veel te gemakkelijk om met afwegen wat de waarheid is of niet, hoe onwaarschijnlijk het ook is dat deze berichten zouden kloppen.
Als ze op deze wijze door blijven gaan dan zullen we gaan zien dat ze een keer grandioos de mist in gaan. Dat ze straks iets verwijderen wat uiteindelijk tóch waar blijkt te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten