Familie onthoofde Steven Sotloff is de weg kwijt

Familie onthoofde Steven Sotloff is de weg kwijt

Debat? Wat?

De familie van de Amerikaanse journalist wil graag 'in debat met ISIS.'

De reactie van de ouders van Steven Sotloff op de onthoofding van hun zoon is nauwelijks te bevatten. Hun woordvoerder, een islamitische geleerde die luistert naar de naam Barak Barfi, heeft ISIS namelijk uitgenodigd tot... een debat over een mogelijke vreedzame lezing van de Koran.

"U zei dat de ramadan de maand van de barmhartigheid is, maar waar is uw genade?", vraagt Barfi aan 'kalief' Abu Bakr al-Baghdadi. "Ik ben klaar voor een debat met u. Ik kom in vrede. Ik heb een zwaard in mijn hand en ben klaar voor uw antwoord."

Nu is het natuurlijk vreselijk om je kind te verliezen; Sotloffs ouders zullen het daar ontzettend moeilijk mee hebben. Maar om nou op deze manier te reageren op zijn dood? Vreemd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties