Familie Texas-terrorist veroordeelt aanslag

Geen categoriemei 05 2015, 15:00
Een "daad van zinloos geweld."
De familie van Elton Simpson heeft de terroristische aanslag van hun familielid op een 'Teken Mohammed Dag' in Texas veroordeeld. De familie zegt dat het een "daad van zinloos geweld" is die zij sterk afkeuren.
Simpson was een bekeerling tot de islam. Jaren geleden kwam hij al op de radar van de FBI omdat hij plannen zou hebben om af te reizen naar Somalië en daar zij aan zij te vechten met al-Shabaab, een radicaal-islamitische organisatie. De rechter achtte toen echter niet bewezen dat Simpson een aanslag voorbereidde en liet hem - na een veroordeling wegens 'liegen tegen FBI-agenten' - gaan. Simpson kreeg slechts een boete en een voorwaardelijke celstraf.
Onlangs had de FBI weer in de gaten dat er iets mis was, maar men kon niet op tijd ingrijpen.
Ook de familie van de tweede dader, Nadir Hamid Soofi, keurt de aanval goed, maar praat het tegelijkertijd toch een beetje goed. Zijn moeder zegt dat zoonlief "erg betrokken" was bij het Midden-Oosten en dat er op een gegeven moment blijkbaar iets bij hem "knapte." Nee, mevrouw Soofi, er "knapte" niets; hij bracht gewoon zijn extremistische denkbeelden in de praktijk.
Ook de baas van de VN, Ban Ki Moon, heeft de aanslag veroordeeld. Helaas herhaalt hij een veelgemaakte fout:
Ook VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft de aanslag scherp veroordeeld. In een verklaring zegt hij dat "dergelijke criminele daden niets van doen hebben met religie of geloof". Ban schrijft ook dat "ideeën alleen moeten worden verdedigd door democratisch debat en dialoog".
Helaas hebben dit soort aanslagen wel degelijk iets te maken met "religie en geloof." Sterker nog, religie is de enige reden dat Soofi en Simpson deze aanslag uitvoerde. Als ze niet religieus waren geweest hadden ze geen enkele reden gehad om de organisatoren van en aanwezigen bij "Teken Mohammed Dag" aan te vallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten