Familieruzie: Yolanthe klaagt bloedeigen zus aan vanwege erfenis vader

Geen categoriejun 16 2016, 19:00
Het gaat niet helemaal goed met de familie Cabau. Yolanthe, het bekendste lid van het gezin, heeft haar zus Rebecca namelijk voor de rechter gesleept.
De reden: de twee kunnen het maar niet eens worden over de erfenis van hun overleden vader. Xavier stierf op relatief jonge leeftijd in 2007. Sindsdien liggen Yolanthe en Rebecca overhoop met elkaar. De door Yolanthe en Wesley Sneijder aangespannen rechtszaak tegen Rebecca is daar het resultaat van:

Advocaten van de al jaren ruziënde zussen treffen elkaar komende maandag in het Amsterdamse gerechtshof. Rebecca zegt recht te hebben om meer geld uit de nalatenschap van Xavier, maar Yo en Wes zijn het daar absoluut niet mee eens.

Guido Albers, de zaakwaarnemer van Wesley, zegt dat de twee zussen het oneens zijn over enkele villa's en appartementen op Ibiza. Hij legt uit:

"De laatste echtgenote van Xavier - niet de moeder van Yo - erfde een onbekend geldbedrag, maar de flatjes en huizen die hij op het Spaanse eiland bezat, gingen naar zijn nakomelingen. De kinderen erfden dus alleen stenen. En daar moesten ze, voordat ze het vastgoed in bezit konden krijgen en eventueel verkopen, eerst successierechten voor betalen aan de Spaanse fiscusdienst."

En die successierechten zijn ongelooflijk hoog. Het gaat om 35 procent van de totale waarde van het nagelaten vastgoed. Dat is nogal wat; we hebben het dus over vele miljoenen.
De kinderen van Xavier gingen naar de bank om daar een lening los te krijgen, maar die kregen ze niet. Daarom boden Yolanthe en Wesley aan om de successierechten te betalen, wat hen volgens Privé zo'n 3,5 miljoen euro kostte. In ruil kreeg het succesvolle echtpaar een villa van Xavier, het ouderlijk huis van Yolanthe.
Na een paar jaar was alles eindelijk in kannen en kruiken. In 2011 was alles geregeld en konden de Cabau-kinderen gebruik maken van hun erfenis. Het enige probleem:

"De uiteindelijke erfenis viel daardoor stukken lager uit dan de kinderen hadden verwacht. Ik kan me voorstellen dat ze daar flink van balen."

Vervolgens verbouwden Yolanthe en Wesley de villa van Xavier: ze maakten er echt een schitterend huis van. De waarde van die villa wordt nu geschat op 5 miljoen euro, wat niet zo gek is aangezien ze er weet-ik-hoeveel geld in hebben gepompt.
Rebecca denkt daar heel anders over. De zus van Yolanthe beweert nu dat zij en haar man de villa voor veel te weinig in handen hebben gekregen (3,5 miljoen euro) en eis daarom dat de hele waarde van Xavier's erfenis nogmaals getaxeerd wordt. Albers zegt dan ook geheel terecht:

"Ze vindt bij nader inzien dat Yo en Wes de huidige miljoenenvilla veel te goedkoop in handen hebben gekregen. Maar dat is natuurlijk meten met twee maten. Het echtpaar heeft natuurlijk wel als liefdevolle oplossing de successierechten betaald in een tijd dat Yo's zeven broers en zussen dat niet konden. Daarmee zou je de opstelling van Rebecca - die meer geld wil zien - ondankbaar kunnen noemen."

En dat is natuurlijk een understatement van jewelste. Eerst betalen Yolanthe en Wesley de successierechten, vervolgens stoppen ze bakken met geld in de renovatie van een villa, en daarna eist Rebecca even wat gratis geld.
Ongelooflijk dat ze haar eigen familienaam op deze manier door het slijk haalt. Wesley en Yolanthe hebben 100 procent gelijk dat ze dit niet accepteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten