Fauci ligt in de clinch met team Trump over campagnevideo: 'mijn woorden zijn verdraaid'

Fauci ligt in de clinch met team Trump over campagnevideo: 'mijn woorden zijn verdraaid'

Donald Trump bij Axios. Bron: Screenshot HBO.

De Amerikaanse infectieziekten-deskundige Anthony Fauci is niet blij met een nieuwe campagnevideo van de Republikeinen. Hij is van mening dat zijn woorden zijn verdraaid door het team van Trump. Ook heeft hij nooit toestemming gegeven om te figureren in de video.

In het reclamespotje zien we Trump die wordt neergezet als de leider die de VS door deze gezondheidscrisis loost. Oude uitspraken van Fauci worden gebruikt om het beleid van de president te prijzen. Maar deze oude uitspraken zijn volledig uit context gehaald volgens Fauci zelf.

„De commentaren die zonder mijn toestemming aan mij werden toegeschreven in de GOP-campagneadvertentie werden uit hun context gehaald uit een brede verklaring die ik maanden geleden aflegde over de inspanningen van federale volksgezondheidsfunctionarissen”

Team Trump speelt natuurlijk de onschuld zelve. Volgens de campagnewoordvoerder van Trump is er niks mis met het spotje. Ook zijn de uitspraken van Fauci gewoon waar.

„juist zijn, en rechtstreeks uit de mond van Dr. Fauci. Zoals Dr. Fauci onlangs in de Senaat heeft getuigd, heeft president Trump het virus vanaf het begin serieus genomen, snel gehandeld en levens gered”

Het gaat om de volgende reclamespot waar Fauci niet blij mee is. Fauci werkt al bijna vijf decennia in openbare dienst, en heeft nooit een presidentskandidaat openlijk gesteund. Daarom wil hij dat de reclamespot wordt aangepast.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Lees meer over:
Donald Trump Anthony Fauci Quote

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties