FDF-boeren onderweg om te protesteren in Maastricht

FDF-boeren onderweg om te protesteren in Maastricht

ingehogenbijl / Shutterstock

FDF komt om de haverklap (haha) slecht in het nieuws, want boeren hebben nogal eens de neiging om te ver te gaan. Of het nou spontaan vandalisme is, het inrijden op marechaussee of het doodwensen van een politicus in een besloten Facebookgroep, meestal zijn ze gelieerd aan FDF.

Misschien is het juist daarom wel zo opvallend dat deze boeren óók van FDF zijn, maar wél alles netjes hebben overlegd en besproken. Misschien is het kwartje daar dan ook eindelijk gevallen, dat negatieve publiciteit hun zaak totaal niet vooruit helpt.

Het is in ieder geval een pril begin, want het gaat tot nu toe slechts over zo'n veertien tractoren die onderweg zijn naar Maastricht. Hun doel is om op het Vrijthof te gaan staan en daar groenten en fruit uit te gaan lopen delen aan winkelend publiek: een charme-offensief dus.

Hartstikke goed dat dit vanuit FDF zelf gebeurt, want de gedragingen van de boeren lijkt het nieuws meer te domineren, in plaats van hetgeen waartegen ze protesteren. Al zien we wel steeds meer duidelijke pogingen om de boodschap weer te laten gelden, in plaats van het gedrag van zwaar gefrustreerde boeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer