Feestvierende Nederturken zijn niet 'slecht geïntegreerd,' ze zijn helemaal niet geïntegreerd

Feestvierende Nederturken zijn niet 'slecht geïntegreerd,' ze zijn helemaal niet geïntegreerd

Kamerleden ergeren zich dood aan de praktijken van Nederturken die nu al een paar dagen feestvieren dat hun Grote Leider de militaire coup heeft overleefd.

Zoals De Telegraaf bericht:

Kamerleden ergeren zich groen en geel aan de reactie van Turkse Nederlanders op de mislukte staatsgreep. De feestvierders laten volgens de politici zien dat ze slecht geïntegreerd zijn.

„Deze mensen juichen dus in Nederland voor de schaduwkanten van Turkije en importeren het sektarisme van het Midden-Oosten dat wij in ons land kunnen missen als kiespijn”, zegt VVD-Kamerlid Ten Broeke.

Het probleem is natuurlijk niet, zoals De Telegraaf beweert, dat deze Nederturken slecht geïntegreerd zijn: ze zijn helemaal niet geïntegreerd. Deze mensen, die vaak geboren en getogen zijn in Nederland beschouwen zichzelf helemaal niet als "Nederlanders." Als ze het over "ons land" hebben refereren ze aan Turkije, niet aan het kleine kikkerlandje waar ze sinds jaar en dag wonen.

Sterker nog, in veel gevallen hebben ze een absolute hekel aan Nederland en wonen ze er alleen maar omdat het er economisch gezien veel beter wonen is. Als dat niet zo was waren deze mensen linea recta naar Turkije geëmigreerd.

Het enige probleem is natuurlijk: wat met ze te doen? Deze mensen hebben de Nederlandse nationaliteit. De opties zijn daardoor nogal beperkt. Misschien dat we deze generatie al voor verloren moeten verklaren en ons moeten richten op de nieuwe generatie: de kinderen van deze mensen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties