Feestvierende Nederturken zijn niet 'slecht geïntegreerd,' ze zijn helemaal niet geïntegreerd

Geen categoriejul 17 2016, 16:00
Kamerleden ergeren zich dood aan de praktijken van Nederturken die nu al een paar dagen feestvieren dat hun Grote Leider de militaire coup heeft overleefd.

Kamerleden ergeren zich groen en geel aan de reactie van Turkse Nederlanders op de mislukte staatsgreep. De feestvierders laten volgens de politici zien dat ze slecht geïntegreerd zijn.

„Deze mensen juichen dus in Nederland voor de schaduwkanten van Turkije en importeren het sektarisme van het Midden-Oosten dat wij in ons land kunnen missen als kiespijn”, zegt VVD-Kamerlid Ten Broeke.

Het probleem is natuurlijk niet, zoals De Telegraaf beweert, dat deze Nederturken slecht geïntegreerd zijn: ze zijn helemaal niet geïntegreerd. Deze mensen, die vaak geboren en getogen zijn in Nederland beschouwen zichzelf helemaal niet als "Nederlanders." Als ze het over "ons land" hebben refereren ze aan Turkije, niet aan het kleine kikkerlandje waar ze sinds jaar en dag wonen.
Sterker nog, in veel gevallen hebben ze een absolute hekel aan Nederland en wonen ze er alleen maar omdat het er economisch gezien veel beter wonen is. Als dat niet zo was waren deze mensen linea recta naar Turkije geëmigreerd.
Het enige probleem is natuurlijk: wat met ze te doen? Deze mensen hebben de Nederlandse nationaliteit. De opties zijn daardoor nogal beperkt. Misschien dat we deze generatie al voor verloren moeten verklaren en ons moeten richten op de nieuwe generatie: de kinderen van deze mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten