Femke Halsema bezorgt NPO-talkshow Op1 slechtst bekeken aflevering ooit: 500.000 kijkers

Femke Halsema bezorgt NPO-talkshow Op1 slechtst bekeken aflevering ooit: 500.000 kijkers

Femke Halsema bij Op1, 26 mei 2021. Bron: Screenshot Op1 / Omroep Max.

De gisteravond uitgezonden aflevering van NPO-talkshow Op1 is de slechtst bekeken uitzending van het programma sinds dat in januari 2020 voor het eerst op tv verscheen. Slechts 516.000 mensen stemden af op het praatprogramma van de publieke omroep. Dat was goed voor een marktaandeel van slechts 13%.

Dat maakte de Mediacourant vanochtend bekend. De nieuwsbron wist ook te melden dat het in de anderhalfjarige geschiedenis van het programma slechts drie keer eerder was voorgekomen dat er minder dan 600.000 kijkers hadden afgestemd op de talkshow op NPO1. Het medium wijdt de grote afhaak van belangstelling aan het feit dat direct voor Op1 een slechtbekeken programma geprogrammeerd was: Leven na de dood van Patrick Lodiers. Dit trok slechts 370.000 kijkers, en was daarmee een "uiterst slechte lead-in," aldus de Mediacourant.

Op1 behandelde gisteren onder meer de verjaardag van Bob Dylan, maar had ook de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) aan tafel om te praten over achterstandswijken. Verder besprak men de dood van Marc de Hond en de EK-selectie van het Nederlandse elftal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Op1 Femke Halsema kijkcijfers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties