Ferd Grapperhaus (CDA) heeft geen begrip voor 'vrijheidspakkers' op Koningsdag: "Blijf weg uit de drukte"

Ferd Grapperhaus (CDA) heeft geen begrip voor 'vrijheidspakkers' op Koningsdag: "Blijf weg uit de drukte"

Ferd Grapperhaus. Bron: Dutchmen Photography / Shutterstock.com.

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA) zei vanmorgen geen enkel begrip te hebben voor burgers die gisteren een feestje vierden vanwege Koningsdag. "Dat we op Koningsdag de ME moeten inzetten om mensen zich redelijk te laten gedragen, dat moeten we toch niet hebben. Zo'n land zijn wij niet," aldus de christendemocraat.

"Hele groepen mensen trokken naar grote steden, ondanks dringende beroepen van burgemeesters om niet te komen," gaat hij verder.

Wat betreft de versoepelingen, die mogen voor hem geen vrijbrief zijn voor burgers "om hun eigen vrijheid te pakken... blijf weg uit de drukte, houd de anderhalve meter, zorg voor hygiëne."

De uitspraken van Grapperhaus kunnen op kritiek rekenen van twitteraars. Met name opiniemaker Jan Roos vindt het allemaal erg hypocriet van de minister. "Is dat niet die man van dat drukke huwelijksfeestje?" vraagt Roos. "Deze meneer toch?" voegt hij toe in een andere tweet:

Martijn Duizendstra plaatst een foto van dat huwelijksfeestje; een foto waarop Grapperhaus mensen de hand schudt, en zijn huwelijksgasten dicht bij elkaar staan.

Henk denkt daar net zo over. "Zegt Ferd Grapperhaus? Met z'n trouwerij vorig jaar overtrad 'ie alle regels en er zijn foto's van hem waarop hij bij mensen binnen staat zonder mondkapje. Als er één persoon is die het wantrouwen ten opzichte van de maatregelen heeft veroorzaakt, is hij het."

Saltmines.nl blogger Repel denkt daar net zo over:

Raisa Blommestijn, docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden (Rechten), stelt dat waar Grapperhaus geen begrip heeft voor mensen die "hun vrijheid terug pakken," zij op haar beurt "geen begrip heeft voor overheid die ME inzet om mensen uit een park te jagen."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties