IMG 20200612 214925 scaled

Feyenoord-supporters waken over beeld Pim Fortuyn: 'Niemand verslaat de Rotterdamse hooligans!'

Geen categoriejun 13 2020, 20:00
In Rotterdam werd geprotesteerd bij het beeld van Pim Fortuyn, nadat deze in een week tijd tot twee keer toe werd beklad door BLM-demonstranten, gesteund door de omstreden Antifa. De 'harde kern' van Feyenoord liet dan ook luid en duidelijk van zich horen: 'Van Pim Fortuyn blijf je af!'
Een mannetje of 80 waren het ongeveer: Veelal Feyenoord-supporters die helemaal klaar zijn met de vernielingen van de Black Lives Matter-beweging, gesteund door de 'antifascisten' van de rebellenclub Antifa.
In slechts een week tijd werd het monument van Fortuyn (1948-2002), die als onschuldige politicus door milieu-activist Volkert van der Graaf werd vermoord door links-extremisten beklad. De verantwoordelijke actievoerders zeggen deel uit te maken van de BLM-beweging, waar inmiddels ook de Antifa aan is gelieerd.
De Feyenoord supporters (zelf noemen ze zichzelf liever 'Rotterdam hooligans') gaan vanaf nu waken over het beeld van Fortuyn in de hoop dat nieuwe vernielingen uit zullen blijven.
Joost Eerdmans, partijleider van Leefbaar Rotterdam (en aspirant-FVD'der) laat tegenover De Dagelijkse Standaard weten dat hij het 'voetbalverzet' van de Feyenoord-supporters wel kan waarderen:

"Het protest was een initiatief van de supportersvereniging van Feyenoord. Mooi dat het initiatief bij de bevolking ligt en niet bij de politiek."

De gemeente Rotterdam laat bij monde van de lokale omroep Rijnmond weten dat ze maatregelen gaan nemen. Zo worden er nu bijvoorbeeld camera's opgehangen bij het standbeeld van Piet Hein.
Op het Pim Fortuynplein, waar ook het standbeeld van de markante politicus staat, hangen geen camera's. Op een vraag daarover van DDS laat de gemeente Rotterdam weten dat er (vooralsnog) geen plannen zijn om het plein te voorzien van camera's.
We moeten het dus echt hebben van de Feyenoord-supporters ('de hoeders van de stad' - Lee Towers): "Sterker door strijd, zullen we maar zeggen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten