FIFA doet onderzoek naar racisme Mexicaanse fans

Geen categoriejun 19 2014, 13:00
Kameroen.
Geef ze maar een forse boete of misschien zelfs een wedstrijd zonder publiek (van zichzelf). Misschien dat ze daar het één en ander van leren.

De FIFA doet onderzoek naar Mexicaanse voetbalfans. Die zouden vrijdag zich tijdens de wedstrijd tegen Kameroen racistisch hebben uitgelaten. Volgens de wereldvoetbalbond schrijft in een verklaring dat de fans zich onbehoorlijk hebben gedragen tijdens de wedstrijd die Mexico met 1-0 won. Wat er precies is gebeurd, beschrijft de FIFA niet. De FIFA heeft vorig jaar strenge regels ingevoerd tegen racisme. Als de supporters in de fout gaan, kan de voetbalbond boetes geven, duels zonder publiek laten spelen of punten aftrekken.

Waarom Mexicaanse fans zich zo misdragen is mij een raadsel. Ze hebben dat soort gezeur helemaal niet nodig; hun team doet het heel behoorlijk en speelde na de overwinning tegen Kameroen zelfs gelijk tegen Brazilië. Dat was bepaald geen geringe prestatie gezien het feit dat de Brazilianen nog altijd gezien worden als dé topfavoriet voor de wereldtitel (onterecht mijn inziens, maar goed).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten