Filipijnen halen Saoedische vrouw uit vliegtuig, leveren haar uit aan regime. Nu wordt ze vrijwel zeker gedood

Geen categorieapr 12 2017, 11:00
Dina Ali Lasloom was op de vlucht voor haar gewelddadige familie. Ze wilde asiel aanvragen in Australië. Op het vliegveld van Manilla werd ze uit het vliegtuig gehaald en overgeleverd aan medewerkers van de Saoedische ambassade. Nu staat haar alleen nog maar een buitengewoon gewelddadige dood te wachten.
Dina Ali Lasloom is een 24-jarige vrouw uit Saoedi-Arabië. Na jarenlang mishandeld en onderdrukt te zijn door haar eigen familie besloot ze dat ze er eindelijk genoeg van had. Ze pakte haar boeltje bij elkaar en stapte op het vliegtuig naar de Filipijnen. Van daaruit wilde ze graag doorvliegen naar Australië om asiel aan te vragen.
Ongelooflijk genoeg besloten de Filipijnen haar van het vliegtuig te halen en haar uit te leveren aan medewerkers van de Saoedische ambassade in dat land. Hoewel er online een grote #FreeDinaAli actie ontstaan is komt dat waarschijnlijk te laat. Volgens buitenlandse media is ze namelijk al op het vliegtuig terug naar Saoedi-Arabië gezet.
https://twitter.com/jfameous/status/852042962183663619
In een video die Dina Ali zelf online zette toen ze nog vastgehouden werd riep ze de internationale gemeenschap op om iets te doen. "Als mijn familie komt zullen ze me doden, als ik terugga na Saoedi-Arabië zal ik sterven." Ze ging verder in de video: "Als mij iets overkomt is dat de schuld van Philippines airlines en de Saoedische regering."
De familie van Dina gelooft dat zij hun eer aangetast heeft. De enige manier om die eer terug te winnen is door haar te doden. Dat dit soort idiote overtuigingen wijd verspreid zijn in Saoedi-Arabië blijkt wel uit tweets die verzameld zijn. Daarin wordt haar familie opgeroepen om haar zo snel mogelijk en zo gewelddadig mogelijk te vermoorden:
https://twitter.com/feministculture/status/851909627214278658
Volgens Affinity Magazine werd Dina Ali keihard aangepakt door haar bloedeigen ooms die haar blijkbaar kwamen ophalen op het vliegveld. Haar voeten en handen werden vastgebonden, haar mond werd dichtgemaakt met tape, en ze werd bedekt in grote kleden. Vervolgens werd ze op het vliegtuig naar Saoedi-Arabië gezet. Experts twijfelen er geen moment aan dat ze vermoord wordt op het moment dat ze landt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten