FILMPJE: Handjevol Kroatische agenten moet grens tegen migranten handhaven

FILMPJE: Handjevol Kroatische agenten moet grens tegen migranten handhaven

De staat Bosnia & Herzegovina heeft in de afgelopen maanden nagelaten haar eigen grenzen te beschermen tegen rondtrekkende migranten, waardoor zij nu zit opgescheept met duizenden mensen. Hierdoor is de regering van het land verantwoordelijk voor een opkomende humanitaire ramp, want het wordt nu snel kouder in de Balkan en de migranten hebben maar weinig beschutting. De migranten willen niet wachten op een oplossing en kozen er deze week voor om de Kroatische grenswachten te trotseren in een poging de EU binnen te komen. Zou dat lukken dan staan warme bedjes klaar in Nederland en Duitsland.

Gelukkig bevinden zich in de EU nog mannen die wél hun kinderen willen beschermen, getuige de inzet van de Kroatische grenswacht. Op de beelden is duidelijk te zien dat zij de reizende migranten tegenhouden, maar zij zijn slechts met weinigen. Tegenover elke grenswacht staan wel honderd migranten die in de gaten moeten worden gehouden. Reuters meldt dat op woensdag stenen werden gegooid door de migranten, waarna enkelen van hen gewond raakten door een tegenactie van de Kroatische politie. Op de beelden is te zien hoe de Kroatische grenswachten de migranten tracht tegen te houden:

https://www.youtube.com/watch?v=9rJttZ4Vlr8

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer