[Filmpje] Klimaatactivist Greta Thunberg bemoeit zich nu met vaccinatiebeleid: ‘Vaccin-nationalisme is onethisch’

[Filmpje] Klimaatactivist Greta Thunberg bemoeit zich nu met vaccinatiebeleid: ‘Vaccin-nationalisme is onethisch’

Daniele COSSU / Shutterstock.

Wie dacht dat de Zweedse tiener Greta Thunberg alleen 'expert' was op het gebied van klimaat, die heeft het mis! De schoolstaker heeft ook verstand van vaccinatiebeleid en komt geheel zelfstandig tot de conclusie dat 'vaccin-nationalisme' onethisch is.

Door het coronavirus was de Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg genoodzaakt om haar kruistocht tegen CO2 stil te leggen. Eindelijk even rust, zo leek het. Maar helaas heeft ze inmiddels met een nieuw onderwerp een manier gevonden om tóch in de schijnwerpers te blijven staan:

'Het is compleet onethisch dat landen met een hoog gemiddeld inkomen nu jonge en gezonde mensen gaan vaccineren, als dat ten koste gaat van risicogroepen in landen met een lager gemiddeld inkomen. Vaccin-nationalisme is de drijvende kracht achter de distributie van vaccins,' zegt ze (vrij vertaald) in de video.

Het is toch werkelijk om flauw van te worden. Als het aan deze meid ligt, dan vaccineren we dus eerst alle zwakke en zieke inwoners van derdewereldlanden, en gaan we dan pas verder met de generaties die de wereld draaiende moeten houden. In de tussentijd moeten die kennelijk maar gewoon nog een paar jaar in lockdown leven, thuiswerken en achteraan in de rij sluiten voor een vaccin...

Het is wel duidelijk dat Greta Thunberg nog steeds voor het karretje wordt gespannen van de radicaal-linkse agenda. Het duurde even voordat iedereen dat doorhad toen ze voor het eerst mocht spreken over het klimaat, maar daar kan nu geen enkele twijfel meer over bestaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties