Filmpje! Kops (PVV) neemt Asscher (PvdA) onder vuur: 'Lagere energierekening en klimaatwet gaan niet samen!'

Geen categoriedec 24 2018, 11:00
De Partij van de Arbeid steunt het Klimaatakkoord van Parijs (2015) en ook de uitwassen die hierop volgden. De partij gaat vol voor het klimaatverhaal van Rutte, maar tegelijkertijd stelt fractievoorzitter Lodewijk Asscher zou in de krant hebben gezegd dat hij juist een lagere energierekening wil voor de Nederlandse huishouden. In de politiek draait het uiteindelijk om het maken van keuzes. Het is dan ook vreemd dat Asscher vóór maatregelen stemt die de energieprijzen doet stijgen en tegelijkertijd met droge ogen beweert dat hij het omgekeerde wenst. Het is het een of het ander.
Op de bovenstaande beelden is te zien hoe Alexander Kops (PVV) de PvdA-leider onder vuur neemt vanwege zijn cryptische positie rondom klimaatverandering. Zo wil Asscher klimaatverandering stoppen, maar wil hij dit enkel doen met maatregelen die wél effectief zijn. Het is bemoedigend te lezen dat Asscher dus beseft dat de huidige aanpak niet effectief is in het bijdragen aan het verlagen van de gemiddelde temperatuur. Maar wat is dan zijn alternatief? In het artikel op Joop kom Asscher wel met een paar voorstellen. En die voorstellen zijn inderdaad beter dan wat er nu ligt.
Maar toch lijkt Asscher de energietransitie te zien als méér dan alleen een strijd tegen klimaatverandering. Want als we kijken naar de werkelijke ondertoon van de PvdA-leider dan is het wel een een socialistisch ondertoontje. Zo citeert Asscher in zijn artikel de ideeën van de sociaaldemocraat Alexandria Ocasio-Cortez. Zij stelt dat de energietransitie een soort van New Deal is, zoals president Roosevelt tijdens de economische depressie na 1929 een groot programma optuigde om de economische motor weer aan te jagen. Nu zijn er zeker voordelen te noemen voor dergelijke grote projecten, maar de nadelen van dergelijke grote overheidsprojecten zijn onzichtbaar.
Terwijl Nederland thuis geniet van de kerstdagen kwam de Rijksoverheid dan ook met het definitieve akkoord op 21 december. Het document kent meer dan 200 pagina's (!) en een analyse volgt op een later tijdstip.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten