Knipsel 29

Oh, de ironie: Journalist oreert bij gedenkplaats George Floyd over politiehervormingen... Opeens beginnen bendeleden te schieten!

Geen categoriemei 25 2021, 20:00
Ironischer dan dit wordt het niet. Een verslaggever staat bij de gedenkplaats voor George Floyd in Minneapolis te vertellen over politiehervormingen en midden in de live-uitzending vindt er een schietpartij plaatst.
Precies één jaar na de dood van George Floyd, die overleed nadat een politieagent langdurig z'n knie in de nek van de man zette, was het tijd voor een herdenking. Maar nog voor de middag aanbrak ging het in diezelfde stad al mis. Hier het fragment:
https://twitter.com/disclosetv/status/1397230768385052676
Volgens NBC News is er zeker één gewonde gevallen en lijkt het te gaan om een drive-by shooting. De dader is de plaats delict namelijk ontvlucht per auto. Motief, dader en slachtoffer(s) zijn nog onbekend.
https://twitter.com/Andrew_Havranek/status/1397232284798013453
"De politie van Minneapolis bevestigt dat één iemand naar het ziekenhuis is gebracht na de schietpartij bij het George Floyd plein. Getuigen verklaren dat ze tot wel dertig schoten hebben gehoord. Er werd vanuit het oosten van het plein geschoten op 38th street. Het lijkt erop dat het te maken heeft met bendes."
Zo valt de steun voor het Black Lives Matter-idee van politiehervormingen in één klap (of eigenlijk dertig klappen) weg. Het zou zelfs de heldenstatus van George Floyd flink kunnen ondermijnen. Omdat iedereen nu heeft kunnen zien hoe het er in Minneapolis aan toe kan gaan en waar de politie dus op willekeurige momenten mee te maken heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten