[Filmpje] VVD-klimaatdrammer Ed Nijpels dramt tegen eigen partij: 'Stop met demoniseren van GroenLinks en PvdA!'

[Filmpje] VVD-klimaatdrammer Ed Nijpels dramt tegen eigen partij: 'Stop met demoniseren van GroenLinks en PvdA!'

Ed Nijpels in KRO-NCRV's Spraakmakers. Bron: Screenshot NPO Radio 1.

De drijvende kracht achter het Nederlandse klimaatbeleid, VVD'er Ed Nijpels, ergert zich aan het 'demoniseren' van GroenLinks en de PvdA vanuit zijn eigen partij. Rutte moet maar eens wat liever gaan doen, want "klimaatplannen gaan er komen", aldus Nijpels op de radio vandaag.

Ed Nijpels, die er als klimaattsaar persoonlijk voor heeft gezorgd dat het Nederlandse klimaatbeleid het bedrijfsleven grotendeels ontziet en de lasten voornamelijk bij de burger komen legt, meent dat zijn eigen VVD de PvdA en GroenLinks "demoniseert." Onterecht en onnodig, stelt hij op NPO Radio 1.

In het hele fragment wordt geen enkele keer uitgelegd hoe zijn partij de linkse partijen nou precies zo zou afschilderen als inherent kwaadaardig.

De Dagelijkse Standaard

VVD'ers hebben maar weinig op met de plannen van GroenLinks, zo beamen Nijpels en presentatrice Ghislaine Plag wel. Volgens Nijpels worden GroenLinks- en PvdA-voorstellen beschouwd als "peperdure klimaatplannen". Dat de VVD-achterban daar niet zo happig op is, maakt hem niets uit. Hun beeld van de klimaatplannen van GroenLinks "is onzin," zo stelt hij. Nijpels zegt hier dus eigenlijk dat VVD'ers maar snel een andere mening moeten krijgen, want "die klimaatplannen gaan er gewoon komen, ongeacht het kabinet dat er komt. Lekker democratisch!

Dat Jesse Klaver en Lilianne Ploumen hun klimaatzin kunnen gaan doordrijven is misschien wel waar, meneer Nijpels, maar dat betekent niet dat we met z'n allen maar de belachelijke plannen van GroenLinks en D66 maar moeten gaan volgen. Beide partijen doen namelijk nog steeds moeilijk over kernenergie, maar staan te trappelen om het hele land vol te bouwen met peperdure duurzame woningen, zonneweides en torenhoge windmolens om hun gesubsidieerde elektrische auto's mee op te laden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nijpels is gewoon een beetje bang dat zijn faalproject in het water valt als GroenLinks niet in het kabinet terechtkomt. Anders zat hij nu ook niet zo'n stampij te maken tegen je eigen VVD. Immers: "Die klimaatplannen gaan er gewoon komen, ongeacht het kabinet dat er komt." Waar maak je je dan zo druk om, Ed?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties