Fleur Agema gaat los op Marion 'kuchje in supermarkt' Koopmans: "Hou op met angst in onze samenleving te pompen"

Fleur Agema gaat los op Marion 'kuchje in supermarkt' Koopmans: "Hou op met angst in onze samenleving te pompen"

Fleur Agema bij een commissievergadering van de Tweede Kamer. Bron: Fleur Agema / Twitter-video / Tweede Kamer TV.

Op Twitter laat PVV-Kamerlid Fleur Agema viroloog Marion Koopmans alle hoeken van virtuele de kamer zien. Want, zegt ze tegen de wetenschapster die moppert over winkelpubliek met een beetje keelpijn (jeetje!): "Hou op met angst in onze samenleving te pompen!" 

https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/1409603627510083584

Zo, die kan mevrouw de viroloog in haar - ondertussen ongetwijfeld goed gevulde - zak steken.

Het is heerlijk om te zien: Fleur Agema is he-le-maal klaar met de angstaanjagerij en paniekzaaierij van de onderhand, helaas, extreem bekende figuren. Gisteravond ging het Kamerlid voor de PVV dan ook even goed los op Twitter, met name in reactie op getwitter van Marion Koopmans.

Koopmans was met haar 92-jarige moeder - die toch al lang ingeënt is, zou je denken, en daardoor vrijwel zeker jarenlang zo niet de rest van haar leven (hoe lang dat ook maar moge zijn) beschermd is tegen het Chinese killervirus - even naar de winkel gegaan. En wat er daar gebeurde bezorgde haar zo ongeveer de rillingen.

De mevrouw die hen hielp zei op een gegeven moment namelijk: "Wacht, ik loop even naar achteren voor een slokje, want ik heb keelpijn."

Nou, dat was tegen het zere been van mevrouw Koopmans. Keelpijn! Wat doe je aan het werk?! Blijf thuis bij klachten, BLIJF THUIS BIJ KLACHTEN!

https://twitter.com/MarionKoopmans/status/1409033857341575168

Fleur Agema vindt die reactie van Koopmans volstrekt belachelijk. Sterker nog, ze is helemaal klaar met dit soort paniekzaaierij. "Hou op met angst in onze samenleving te pompen," zegt ze direct tegen Koopmans. "Die dame was misschien wel getest. Of gevaccineerd. Of heeft hooikoorts. Niet elk kuchje is corona!"

Precies. Of ze had te lang voor de airco gezeten. Of ze had haar keel beschadigd door hard voedsel te eten en niet goed te kauwen. En misschien wilde zij ook wel liever thuis blijven, maar had haar werkgever dan een probleem omdat er niet genoeg mensen waren.

En dit was niet de enige tweet waarin Agema duidelijk maakte dat ze klaar is met de angstaanjagende berichtgeving over corona. Want in een ándere tweet reageert ze ook woedend op een nieuw item van Nieuwsuur, waarin het natuurlijk weer vooral over deze of gene variant gaat.

Ook in dat geval zegt Agema dat er opgehouden moet worden met het verspreiden van angst. "98% van de 70-plussers heeft antistoffen. Daar ging het om," schrijft ze.

https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/1409603089745723392

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Welkom bij de club van, voor en door mensen die wel een keertje nuchter willen praten over het coronavirus, Fleur!

UPDATE

Het Erasmus UMC heeft gereageerd op de tweet van Agema - of eigenlijk, op ons bericht daarover. Want, laat het ziekenhuis weten, Koopmans “wijst enkel op de basisregels voor Corona die nog steeds van kracht zijn: blijf thuis bij klachten en laat je testen.”

”Dat is,” gaat de social media manager van het ziekenhuis verder, “geen angst inboezemen maar gezond verstand gebruiken en de geldende regels in acht nemen. Met maar één doel: zo snel mogelijk uit de pandemie raken.”

https://twitter.com/erasmusmc/status/1409815792988966914?s=21

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties