fleur agema

Fleur Agema (PVV) verbouwereerd door corona-vaccins voor kinderen: 'Kan me niet voorstellen dat Gezondheidsraad dit goedkeurt'

Geen categoriejun 28 2021, 20:30
Het plan van het kabinet om nu ook kinderen te gaan vaccineren tegen het coronavirus valt niet bij iedereen in goede aarde. PVV-Kamerlid Fleur Agema maakt een vergelijking met het vaccineren van kinderen tegen waterpokken en vraagt zich af of de Gezondheidsraad bij corona-vaccins niet dezelfde afwegingen zou moeten maken.
Van het coronavirus is bekend dat veruit de meeste slachtoffers met ernstige complicaties ouderen en zwakkeren zijn. Kinderen en jongvolwassenen belanden in slechts zeldzame gevallen in het ziekenhuis of de IC.
We weten inmiddels ook dat de coronavaccins vooral bedoeld zijn voor het voorkomen van ernstige symptomen en dat gevaccineerde mensen het virus nog steeds kunnen overdragen. Dan mogen we ons ook best afvragen wat precies het nut is van het vaccineren van kinderen, aangezien ze in de meeste gevallen toch geen ernstige symptomen zullen krijgen te verduren.
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/1409517147429158918
En dat is dus precies wat Agema hier aanstipt. In de samenvatting van de Gezondheidsraad over vaccinatie tegen waterpokken wordt namelijk gezegd dat raad adviseert om géén vaccinatie in te voeren voor kinderen, "omdat dat weinig gezondheidswinst zou opleveren, gezien de milde vorm waarin de ziekte hier voorkomt". Het zou dan volstrekt onlogisch zijn voor de Gezondheidsraad om wel een positief advies te geven voor het vaccineren van kinderen tegen corona.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zodra er een corona-vaccin komt dat ook goed kan voorkomen dat er virusoverdracht plaatsvindt, dan wordt het natuurlijk een ander verhaal. Maar tot het zover is mogen we best even een stap terug doen en eens even héél goed na gaan zitten denken over of we jonge kinderen zomaar die vaccins zouden moeten geven. En als ze het coronavirus al hebben gehad dan hebben ze zelf toch ook antistoffen opgebouwd? Dan is er voor de Gezondheidsraad toch geen enkel argument meer om hier een positief advies over te geven? Maar misschien is 'de rest van Europa doet het ook' wel voldoende onderbouwing wat hen betreft. Gelukkig gaat Fleur Agema er dan waarschijnlijk direct bovenop zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten