Floyd Mayweather wint laatste gevecht en wordt daarmee definitief een bokslegende

Geen categoriesep 13 2015, 21:00
Floyd Mayweather neemt afscheid met een imposante staat van dienst: hij heeft precies hetzelfde gepresteerd als Rocky Marciano, de bekende bokslegende.
De Amerikaanse superster heeft zich definitief gevoegd in een illuster lijstje van bokslegendes. Hij won gisteravond namelijk de laatste wedstrijd van zijn carriere. Hij verdedigde zijn wereldtitel met succes door tegenstander Andre Berto. Hij deed dat na 12 ronden en een unanieme jurybeslissing.
Mayweather gaat nu dus pensioneren met zijn WBC- en WBA-titels op zak. En dat is niet alles. Zijn record is namelijk ongelooflijk en historisch: 49 gewonnen partijen, 0 keer verloren. Dat is een evenaring van de score van Rocky Marciano, een bijzonder bekende oud-wereldkampioen bij de zwaargewichten en een absolute bokslegende.
Na de wedstrijd liet Mayweather het volgende weten:
"Dit was mijn laatste gevecht, mijn carrière is over. Ik ben financieel onafhankelijk en ik verkeer in goede gezondheid. Je voelt aan wanneer je moet stoppen en mijn tijd is nu gekomen. Ik ben bijna 40 en heb 19 jaar daarvan gespendeerd als profbokser. daarvan ben ik 18 jaar wereldkampioen geweest. Daarmee heb ik alle records gebroken. Ik heb niets meer te bewijzen."
Je kunt inderdaad wel stellen dat Mayweather financieel onafhankelijk is, inderdaad. Hij verdiende in zijn carriere maar liefst 700 miljoen dollar. Het is letterlijk bijna onmogelijk om dat uit te geven in één mensenleven.
Hoe dan ook, Mayweather mag dus afscheid nemen in stijl. Zulke levende legendes kom je niet vaak tegen - in welke sport dan ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten