Frank de Boer bedankt Johan Cruijff

Geen categoriemei 04 2013, 13:00
Kampioenen?
Frank de Boer loopt al vooruit op de landstitel die Ajax vrijwel zeker gaat binnenslepen. Hier een mooie video van een gesprek met de Ajax-trainer, waarin hij o.a. Johan Cruijff bedankt, en zegt dat hij, zonder De Verlosser, waarschijnlijk geen trainer was geweest. Niet van zijn favoriete cluppie tenminste.
De toptrainer - dat kunnen we toch al zeggen, in ieder geval wat Nederlands niveau betreft - legt uit dat hij er zit door de Cruijff revolutie. Ook zegt hij dat zijn en Cruijffs voetbalvisie erg op elkaar lijken, wat natuurlijk de reden is dat zo succesvol is geweest de afgelopen 2,5 jaar.
Hoe je het ook wendt of keert - en ik weet dat er nogal wat Cruijff-haters zijn - de voormalige nummer 14 heeft een ontzettend belangrijke rol gespeeld in het grote voetbalspel: niet alleen decennia geleden, maar ook in 2011, 2012, en 2013. Met een beetje mazzel houdt hij die invloed nog tientallen jaren zodat Ajax ook internationaal weer een topploeg kan worden - of in ieder geval een goede contender.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten